Annonsørinnhold

Det grønne skiftet

Annonsørinnhold

Styr strømforbruket med denne løsningen:

 – Futurehome har truffet en megatrend

Aldri før har nordmenn betalt så mye for strømmen som vi gjør nå, og hos Nordea er de klare på at en del av løsningen er å få ned forbruket. Derfor hjelper de bedrifter som Futurehome opp og frem, noe som kan være positivt for din lommebok også.

SÅ POTENSIALET: Arve Munthe Ommedal (t. v.) er senior kunderådgiver i Nordea Startup & Growth og har samarbeidet tett med Thor Einar Strand. –  Nordea så det samme potensialet som vi ser i StrømKontroll, forteller Strand.

Produsert i samarbeid med Nordea

– Futurehome bidrar til at private hjem i Norge og Europa kan redusere strømforbruket. Vi er midt i en energikrise med et økende behov for slike løsninger, sier Arve Munthe Ommedal.

Han er senior kunderådgiver i Nordea Startup & Growth og har stor tro på at Futurehome vil ta Norge og Europa med storm.

– Ikke nubbesjans

Futurehome har siden oppstarten i 2013 hatt et mål om å utvikle teknologi for smarte hjem og smart energistyring. På veien har de samlet kunnskap, finslipt teknologien og skaffet midler til å skape StrømKontroll – en løsning som gir deg oversikt og kontroll på strømforbruket i hjemmet.

Ved hjelp av Nordeas grønne finansieringsløsninger kunne Futurehome gjøre et byks inn i det grønne skiftet.

–  Uten Nordea hadde vi ikke hatt nubbesjans, sier produktdirektør i Futurehome Thor Einar Strand og fortsetter:

–  Nordea så det samme potensialet som vi ser i StrømKontroll. Da vi midt i pandemien skulle bestille hundretusenvis av deler, var Nordea ekstremt behjelpelige og ga oss muligheten til å skaffe en solid ordre for oppstarten av StrømKontroll i 2022.

SAMARBEID: De to har løpende og tett kontakt siden samarbeidet mellom Nordea og Futurehome begynte i år.

Finansiering av grønne prosjekter:

VIS MER

–  Håndtere voksesmertene

Blant hundrevis av små og store start-ups som søker etter ulike finansieringsløsninger hos banker, går Munthe Ommedal selskapene i sømmene for å finne dem med vekstpotensial inn i det grønne skiftet. Etter at Futurehome tikket av alle Nordeas bokser, gikk de i 2022 sammen.

–  Vår oppgave er å løfte Futurehome og hjelpe de å håndtere voksesmertene de måtte møte på. Nordea bistår i hele forsyningskjeden frem til kunden, spesielt med Trade Finance-instrumenter, sier Munthe Ommedal.

Time for time

Sensoren er koblet til strømmåleren din. Alle strømmålere kan i dag overvåke gårsdagens strømforbruk, men ikke strømforbruk i nåtid. Med HAN-sensoren kan man se strømforbruket time for time. Oversikten vises i appen til Future Home.

– Om jeg er på farten og huset er tomt kan jeg følge med om varmepumpen varmer mer enn nødvending – jeg kan flate ut strømforbruket, sier Kristian.

Appen er utviklet for å «snakke» med hele smart huset via en Smarthub, enten det er lys, ringeklokke eller elbillader.

Futurehome:

VIS MER

Skrikende behov

StrømKontroll har vært på markedet i Norge siden juni 2022. Nå vil de gi europeere større kontroll på eget strømforbruk – timingen kunne neppe vært bedre. Thor Einar Strand forteller hvordan land som Tyskland og England nå tvinges til å elektrifiseres i enda høyere fart enn før. En fart infrastrukturen ikke har kapasitet til.

– Det er et skrikende behov etter slike løsninger i Europa. Nå har ikke landene kapasitet eller råd til at alle bruker mye strøm samtidig, sier han og mener at Futurehomes StrømKontroll vil spille en viktig rolle.

Portable communications device, Mobile phone, Hand, Telephony, Gesture, Gadget

APPSTYRT: Med StrømKontroll i lomma ser man forbruket time for time, og hva som bruker mest strøm som elbillader, oppvarming og varmtvann – alt i en app.

Må styre til rett tid

Sjefsforsker på bærekraftige energisystemer i Smart Innovation Norway, Stig Ottesen, er enig. De samarbeider med Futurehome.

–  Vi ser på hvordan løsninger, som StrømKontroll, kan skaleres opp for tusenvis av hus og bygninger. For i en fremtid hvor mer og mer energiproduksjon styres av når sola skinner og når vinden blåser, må vi bli flinkere til å styre strømmen til rett tid, sier han.

Dress shirt, Sleeve, Gesture, Collar

SPARE NATUREN: Sjefsforsker på bærekraftige systemer i Smart Innovation, Stig Ottesen mener at Futurehomes løsninger kan spare naturen for unødvendige inngrep.

Siden StrømKontroll gir en løpende oversikt, og styring av strømforbruket, vil hver husstand kunne bruke strøm når det er mest gunstig. Det vil flate ut strømforbruket, og dermed senke belastiningen på strømnettet.

Bærekraftig omstilling:

VIS MER

Samfunnsansvar

– Internasjonaliseringen og skaleringen er viktig for samarbeidet. Vi ser at Futurehome vokser og kan ta et viktig samfunnsansvar. Det er i tråd med Nordeas mål. Vi trenger aktører som passer med våre bærekraftsmål for å ta de riktige stegene i det grønne skiftet. Vi ser at de er et godt team og vi har tro på at de får det til, avslutter Munthe Ommedal.

Betydelig reduksjon på strømregningen

Futurehomes StrømKontroll har allerede fått innpass i flere norske hjem. I følge Futurehomes salgssjef, Kristian Lyngmo, kan strømkontroll gi en betydelig forskjell på strømregningen.

–  Med dagens strømpriser sparer du mest på å optimalisere varmtvannstanken, lading av elbil og senking av temperatur når du ikke er hjemme eller om natten. Dette er det StrømKontroll fokuserer på, sier han og trykker i appen.

Han har StrømKontroll installert, og hjemmet er å regne som et smarthus.

– Gjennom å optimalisere disse tunge lastene opp mot spot pris og den nye nettleiemodellen som ble innført i sommer, kan en vanlig husholdning redusere et sted mellom 15% og 20% av strømregningen, før strømstøtten. Med dagens strømpriser utgjør dette veldig mye penger for en vanlig husholdning sier Kristian.     

Automotive design, Table, Window, Desk, Eyewear

KONTROLL: Produktdirektør Thor Einar Strand og salgssjef Kristian Lyngmo i Futurehome forteller hvordan StrømKontroll samler flere smarthusløsninger i ett system.

StrømKontroll fra Futurehome:

VIS MER

Banken har påtatt seg å være ledende for en grønnere fremtid, og har satt seg flere mål om utslipp av CO2.

Som en del av forpliktelsen til netto nullutslipp er pensjonsporteføljene til Nordea en del av Net-Zero Asset Owner Alliance. Dette er en allianse mellom kapitaleiere der alle har forpliktet seg til å oppnå netto nullutslipp innen 2050, i tråd med målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader sammenlignet med førindustriell tid.

Nordea bygger sin bærekraftige retning på fire pilarer: Finansiell styrke, klimatiltak, sosialt ansvar og eierstyring og kultur. Les mer her!

Til toppen

Produsert i samarbeid med Nordea

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)