Artikkelen er produsert av VG Partnerstudio i samarbeid med Microsoft.

Rulleski er fantastisk om du skal holde skiformen ved like i sommerhalvåret. Det er også skånsomt for aldrende knær – og du blir mye bedre til å stake. Det er bare ett problem: Asfalt.

For selv om det stort sett er få alvorlige skader knyttet til treningsformen, vil de fleste si seg enig i at det er ganske mye verre å deise rett i asfalten, enn ned i myk snø. Og skulle uhellet være ute, kan det gå hardt utover både helse og utstyr.

 <p><b>SELVE BREMSEN:</b> På toppen av staven er det montert en liten anordning som gjør at du – trådløst – kan bremse med pekefingeren. Foto: SOON DESIGN</p>
SELVE BREMSEN: På toppen av staven er det montert en liten anordning som gjør at du – trådløst – kan bremse med pekefingeren. Foto: SOON DESIGN

Men. Det finnes faktisk en løsning som kan gjøre frykten din mindre og sikkerheten langt større, takket være det norske firmaet Soon Design. De har nemlig utviklet rulleskien «RollerSafe».

– Produktet har det tatt seks år å utvikle, sier Atle Stubberud, designer og medeier i Rollersafe AS.

Ifølge gründeren, som fikk ideen da han gikk på rulleskøyter i San Fransisco under studiene, handler nyvinningen først og fremst om én ting:

– Rollersafe er laget fordi det er vanskelig å bremse på rulleski.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 <p>Rulleskien er først i verden når det kommer til trådløst styrte, hydrauliske skivebremser. Foto: SOON DESIGN</p>
Rulleskien er først i verden når det kommer til trådløst styrte, hydrauliske skivebremser. Foto: SOON DESIGN

Først i verden

Skien er faktisk verdens første i sitt slag og fungerer slik at du monterer en fjernkontroll på stavene dine, som igjen styrer bremsene på skien. I tillegg kan du, gjennom RollerSafes mobil-app, tilpasse bremsekraften – for eksempel etter vekten din.

Les også: Slik når Real Madrid sine 450 millioner fans

Stubberud, som egentlig er utdannet bildesigner, har nå planer om å ta produktet videre.

– Nå som vi har utviklet dette ferdig, skal vi også utvikle en rulleskøyte med det samme prinsippet.

Les også: Gir funksjonshemmede over hele Europa nytt liv

Teknologi-hjelp fra Microsoft

I forbindelse med produktutviklingen har Atle Stubberud benyttet seg av teknologiske verktøy som har gjort arbeidet hans langt enklere. Blant dem er Microsoft Surface.

– Microsoft Surface har gitt meg et stadig bedre håndlag på hvor ideene kommer fra og hva man kan gjøre med dem, sier han og legger til:

– Som 4. generasjons nettbrett er det veldig smidig. For meg er det veldig naturlig å bruke i hverdagen.

Hovedfordeler med Microsoft Surface:

1. Allsidighet

En Surface Pro 4 går fra bærbar PC til nettbrett på et blunk, fungerer uansett hvor du reiser og kobles sømløst til andre enheter. Med flere porter og den aller beste digitale pennopplevelsen, vil Surface Pro 4 omdefinere hva det betyr å jobbe effektivt på kontoret, i studiet eller på kafeen.

2. Ytelse

Surface Pro 4 er konstruert med kraften til en helfunksjonell bærbar PC. Uansett om du skriver notater på skolen, dokker den på skrivebordet på kontoret, eller tegner en grafisk novelle i studiet, har du alltid kraften du trenger.

3. Avansert teknologi

Surface Pro 4 er konstruert ved hjelp av den seneste og mest avanserte PC-teknologien. PixelSense™-skjermer med bildekvalitet som utfordrer virkeligheten, utrolig kraftige 6. gen Intel® Core™-prosessorer, og den oppgraderte Surface-pennen som gjør hvert medlem av Surface-familien til en enhet som omdefinerer klassen.

Ønsker du å lese mer om hvordan Surface Pro 4 kan gi deg en mer effektiv hverdag, følg denne linken.

 <p>Microsoft Surface Pro 4 gjør så du har både et nettbrett og en PC tilgjengelig til enhver tid. Foto: MICROSOFT</p>
Microsoft Surface Pro 4 gjør så du har både et nettbrett og en PC tilgjengelig til enhver tid. Foto: MICROSOFT

Se video fra Soon Design her!