Dette annonsørinnholdet er produsert av Brand Studio for Microsoft.

I februar lanserte Microsoft sin nyeste generasjon av PC-er og tilbehør i den populære Surface-porteføljen. Bak ligger det en grunnleggende erkjennelse om hvordan det moderne arbeidslivet er i endring.

– Vi er på vei bort fra tanken om at jobb er et sted man drar til. Jobb er noe man utfører uavhengig av hvor man befinner seg, sier produktsjef Joachim Hellberg i Microsoft Norge.

– Trenden er at vi går bort fra A4-rutinene, og da må selvsagt teknologien vi omgir oss med være minst like fleksibel som det vi er i våre arbeids- og hverdagsliv, fortsetter han.

Dermed var ambisjonen satt:

– Målet var å skape PC-er med nye formfaktorer som tillater deg å jobbe hvor og når du vil, og som hjelper deg til en mer effektiv og sømløs hverdag, sier Hellberg.

Med Surface Pro 6, en alt-i-ett maskin som eliminerer valget mellom nettbrett og PC, og laptop-varianten Surface Laptop 2, mener han at Microsoft har lykkes.

– Vi har behov for å alltid være tilgjengelig, men samtidig til å kunne koble oss sømløst av og på utallige ganger i løpet av en dag. Disse PC-ene er verktøy som tillater det, slår han fast.

Krav til en moderne PC

Hellberg tror at mange i dag kjenner seg igjen i at jobb og fritid blir stadig mer flettet inn i hverandre. Og det siste du trenger da, er å omgi deg med produkter som blir til hinder for fleksibilitet og produktivitet.

Tvert imot stiller måten man jobber på i dag krav til at arbeidsverktøyet er like fleksibelt og mobilt som det vi selv er. Hellberg forteller at det ikke slik at én PC nødvendigvis passer for alle, derfor har enhetene i Surface-familien (Pro, Laptop, Go, Book og Studio) et unikt design slik at du garantert finner en som passer for deg og din måte å jobbe på.

 <p>– Min hverdag varierer mye. Jeg reiser ofte, er ute hos partnere og kunder, og jeg jobber mye hjemmefra og underveis når jeg er på farten. Det som er kritisk for meg med en PC er først og fremst mobilitet og sømløshet, men også at den tilrettelegger for at jeg skal være produktiv og kreativ, sier han.</p>
– Min hverdag varierer mye. Jeg reiser ofte, er ute hos partnere og kunder, og jeg jobber mye hjemmefra og underveis når jeg er på farten. Det som er kritisk for meg med en PC er først og fremst mobilitet og sømløshet, men også at den tilrettelegger for at jeg skal være produktiv og kreativ, sier han.

Basert på sin egen hverdag, har Hellberg en rekke krav som han mener enhver moderne PC må innfri. 

  • Den må være lett i vekt, siden jeg skal ha den med overalt. Den må enkelt kunne legges i vesken, og raskt fiskes opp igjen.
  • Den må kunne håndtere store arbeidsprosjekter og filer - mobilitet og sømløshet må ikke gå på bekostning av ytelse.
  • Den må ha svært god batteritid.
  • Den må tillate at jeg sømløst kobler meg på svært raskt, uten at det oppleves som tidkrevende.
  • Den må væres sikker! Økt mobilitet - for eksempel ved jobbing på åpne nettverk - gjør datamaskiner mer utsatt for trusler. Dermed må innebygde sikkerhetsfunksjoner og programmer være sterkere.
  • Klikk her hvis du vil se og lese mer om Surface-serien fra Microsoft

Wow-faktoren

– Alt dette er hygienefaktorer med Surface Pro, som er flaggskipet i vår serie. Tanken bak denne er at det skal være en enhet som alle kan bruke, på den måten som passer dem selv best, forteller han

Her har altså du skrivebordsmaskin, laptop og tablet i ett og samme produkt. I praksis fungerer det slik at PC-ens tastatur kan hektes helt av, og man står igjen med et nettbrett som har fullverdig ytelse. Dette er spesielt gunstig når man er på reise.

 <p>FLEKSIBEL: Tanken bak Surface-serien fra Microsoft er at man skal kunne jobbe når man vil, og fra hvor man vil.</p>
FLEKSIBEL: Tanken bak Surface-serien fra Microsoft er at man skal kunne jobbe når man vil, og fra hvor man vil.

– Det er genialt å kunne bytte fra laptopmodus til nettbrett-modus så enkelt, for eksempel når jeg jobber på flyet - eller til kortere turer ut av kontoret når maskinen brukes til presentasjoner og notater i møter, forteller Hellberg.

For dem som ikke har behov for at laptopen kan gjøres om til et nettbrett, er Surface Laptop 2 et sidestilt alternativ - minus muligheten for å ta tastaturet helt av. Felles for alle produktene i serien er det stilrene designet - en sikker wow-faktor, ifølge Hellberg.

– Når vi er ute med Surface-produktene på stand eller lignende, så er det veldig mange som kommer bort og rett og slett føler trang til å ta på enhetene, forteller han.

I tillegg har alle Surfacene den samme kjente «grunnmuren» i Windows 10, samt berøringsskjerm og innebygget sikkerhet med blant annet Windows Defender. De benytter de samme ladere, dockingstasjoner og annet tilbehør, slik at alt utstyret kan brukes om hverandre, uavhengig av modell.

Se produktene i bildekarusellen under:

Fire unike trekk

Fire ting Hellberg spesifikt vil trekke frem med Surface Pro, er ytelse, batteritid, innlogging med ansiktsgjenkjenning og pennens mange funksjoner.

– Dessverre er det ofte slik i PC-verdenen at mobilitet går på bekostning av ytelsen, men det er ikke tilfelle her. Med siste generasjon av Intel Core-prosessor kan man arbeide med svært tunge filer på både Surface Pro 6 og Laptop 2, sier Hellberg.

Det neste mange da spør om er hvordan batteritiden er.

– Vi vet at noe av det som stresser folk mest når det kommer til bruk av PC i hverdagen er batteritiden. Selv har jeg ingen problemer med dette og vet at den varer ut dagen så lenge jeg har ladet den opp.

– I tillegg aktiveres maskinen med ansiktsgjenkjenning via den biometriske Windows Hello-funksjonen. Det gjør at du kan logge inn på maskinen din på under et sekund og slipper å skrive inn passord hver eneste gang du skal bruke den, det gjør innloggingen både enkel og sikker.

– En siste ting som er meget praktisk og ganske kult er at jeg under presentasjoner kan tegne eller skrive direkte inn PowerPointen – noe som gjør foredraget hakket mer engasjerende. Pennen er helt unik og føles helt som å skrive med en vanlig penn på papir, så når det passer bedre å ta notater for hånd, gjør jeg det. Bruk av penn når man noterer gjør at vi husker bedre, derfor mener vi blant annet at vår minste Windows 10 PC, Surface Go, med bruk av penn, er spesielt godt egnet i skolesituasjoner.

I tillegg til Surface Pro 6 og Surface Laptop 2, er det en rekke andre produkter i serien som retter seg inn mot typiske nisjer. Surface Go-maskinen er designet spesifikt til bruk i skoler og utdanning. Surface Studio 2 er en stasjonær 28-tommers skjerm som kan tiltes og brukes som et digitalt tegnebrett, slik du ser i videoen under: