– Endelig har det blitt billig å klippe kabelen på hodetelefonene, sier Alice Clausen fra HiFi-klubbens kundeservice.

Hun har snakket med mang en kunde som er lei av kabler som gnisser mot kragen, faller ut av mobilen og til slutt går i stykker. 

– Heldigvis har trådløse hodetelefoner av god kvalitet blitt så rimelige at vi slipper alt det der. Nå får du god lyd, høy komfort og fin design uten å røre feriepengene eller skattepengene, sier Clausen. 

Ting vi legger bak oss: Adaptere, ødelagte kabler og kvelningsrisiko

 <p>Alice Clausen i HiFi Klubben forteller at mange er lei hodetelefoner med kabel. Nå er heldigvis trådløse løsninger blitt langt rimeligere enn de var før. Foto: HiFi Klubben</p>
Alice Clausen i HiFi Klubben forteller at mange er lei hodetelefoner med kabel. Nå er heldigvis trådløse løsninger blitt langt rimeligere enn de var før. Foto: HiFi Klubben

Det er ikke mange år siden det var helt utenkelig for andre enn den mest hardbarkede pendleren å kjøpe et par trådløse hodetelefoner. De var store, hadde kort batterilevetid og kostet en liten formue. Entusiasten i gata som bare var lei av kabelsalat, hadde ingen gode alternativer. Etter hvert har det kommet ny bluetooth-protokoll, markedet har blitt større (høyere produksjon gir lavere priser) og folk lytter til musikk nesten hele tiden.

Her er anbefalingene fra eksperten:

Argon POP har i anmeldelser blitt beskrevet som et godt kjøp, og med lyd som er er

 <p>Argon POP.</p>
Argon POP.

veloppløst og balansert. 

For oss i HiFi Klubben er lyden alltid viktigst, men det gjør oss selvfølgelig ingenting at komforten er høy, at batteriet varer i 11 timer og at du, når batteriet konker ut, kan fortsette lyttingen med kabel så lenge telefonen tillater det, sier Clausen. 

Argon POP har også sammenleggbart design og reiseetui i hardcase.

Jabra Move har også fått gode anmeldelser - blant annet skrives det at de låter som om de skulle kostet fem-seks ganger så mye. 

– Modellen har mye til felles med Argon POP: designet er forholdsvis likt, komforten likedan. Men for prisen får du litt bedre lyd, sier Clausen. 

Jabra Move.
Jabra Move.

Som alt annet Jabra lager, så egner også disse seg godt for en joggetur, om du skulle orke det i tredve varmegrader (den nye norske sommertemperaturen). Og når du flotter deg i løpeshortsen langs stiene i skogen eller fortauene i byen, så kan du gjøre det i visshet om at du har et par kule hodetelefoner i sort eller sort/gull på hodet, at du kan styre lyden via knapper på den ene koppen og at du kan jogge i 8 hele timer før spillelisten stilner.

Det er en grunn til at Slash og Angus Young har trådløs tilkobling til sine Marshall-forsterkere. Det er vanskelig å løpe over scenen, danse og spille soloer med en navlestreng hengende etter seg. 

Marshall lanserte for litt siden sine populære Major-hodetelefoner med trådløs tilkobling.

– Det som skiller Major II fra røkla er det ekstremt tidløse, rocka utseendet og en vanvittig batterilevetid på over 30 timer. Lyden er som alt annet fra Marshall – svært tilfredsstillende, sier Clausen.

Mange foretrekker propper fremfor større hodetelefoner. De er diskre, lette å ta med seg og med de riktige skumproppene blir den akustiske støyreduksjonen svært god. 

– En av de virkelig vellydende alternativene på markedet kommer fra britiske RHA, sier Clausen. MA650 sitter som støpt i øret, har en gjennomarbeidet metallfinish og batteriet varer utrolig nok i 12 timer.

De som har hatt trådløse ørepropper, vet at de fort kan forsvinne. Har du dem hengende rundt halsen, faller de fort av. MA650 har magneter i proppene – når du ikke lytter til musikk kan du «klikke» dem sammen, så henger de trygt rundt halsen din som en halslenke.