Artikkelen er produsert av VG Partnerstudio i samarbeid med Microsoft.

En undersøkelse Ipsos MORI har gjort for Microsoft viser at nærmere 50 prosent av nordmenn i små og mellomstore bedrifter ikke trenger å være til stede på arbeidsplassen for å gjøre jobben sin.

Det er en god start, sier Anna Olsson, direktør i Microsoft Norges Office-divisjon.

 <p>SPENT PÅ UTVIKLINGEN: Anna Olsson i Microsoft tror vi får en langt mer fleksibel arbeidshverdag i årene fremover. Foto: MICROSOFT</p>
SPENT PÅ UTVIKLINGEN: Anna Olsson i Microsoft tror vi får en langt mer fleksibel arbeidshverdag i årene fremover. Foto: MICROSOFT

For direktøren i Microsoft Norges Office-divisjon mener vi fortsatt har en vei å gå. Hvilket også er tilfellet når man ser videre på undersøkelsen. Den yngre delen av arbeidsstokken (18-34 år) føler nemlig at de i mindre grad kan gjøre jobben sin andre steder enn på «kontoret».

Les også: Norsk bedrift hjelper funksjonshemmede til en ny hverdag

– Jeg tror at dette vil endre seg hvis ledelsen åpner opp for en mer fleksibel arbeidshverdag.

– På hvilken måte?

– Ved å se på hvordan teknologi kan åpne opp for at de ansatte kan kommunisere og samarbeide uavhengig av lokasjon. Arbeid bør kunne være noe du gjør, ikke et sted du nødvendigvis drar. Dette er jeg sikker på vil gi mer fornøyde og engasjerte medarbeidere – som dermed får mer gjort.

Beslutningstakere mer fleksible

Undersøkelsen viser også at hvis det er noen som kan ta med seg jobben utenfor kontorets fire vegger, så er det beslutningstakerne i bedriftene. Hele åtte av ti sier at de like gjerne kan gjøre jobben et annet sted.

Selv har Olsson flyttet til Son, én times togreise hver vei fra kontoret på Lysaker.

– Jeg er så heldig at jeg har en arbeidsgiver som tilbyr fleksible arbeidsverktøy. Dermed har jeg mulighet til å ta hjemmekontor de dagene jeg trenger det, siden alt er lagret i skyen og dermed tilgjengelig uansett hvor jeg er, sier hun.

Videre forklarer direktøren at hun enkelt kan delta i interne og eksterne møter ved hjelp av nettmøter med video.

Les også: – De har tatt seks år å utvikle

– Jeg bruker dessuten pendlingstiden til å jobbe, slik at jeg ikke må være på kontoret 7,5 timer hver dag. For det meste fungerer WiFi helt fint på toget, og hvis ikke så har jeg alt jeg trenger synkronisert til PCen min.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om fem-ti år, da? Vil vi fortsatt jobbe «åtte til fire» på et kontor?

– Jeg tror vi kommer til å se bedrifter som tilbyr mye mer «frihet under ansvar». Konkurransen etter god arbeidskraft vil tilspisse seg og da tror jeg det blir de «fleksible» arbeidsgiverne som vinner. Men jeg tror ikke på en fremtid hvor alle jobber utenfra arbeidsplassen. Den goden sosiale praten ved kaffemaskinen gjør mye for bedriftskulturen!

– Visker ut skillet

En annen som har troen på hvordan teknologien kommer til å påvirke økonomien i årene som kommer er økonomiprofessor Nouriel Roubini ved New York University Stern School of Business.

Les også: Real Madrid vil vite «alt» om supporterne sine

Artikkelen fortsetter under bildet.

 <p>Økonomiprofessor Nouriel Roubini er klar på hvilke fordeler teknologi har for økonomien vår. Foto: REUTERS</p>
Økonomiprofessor Nouriel Roubini er klar på hvilke fordeler teknologi har for økonomien vår. Foto: REUTERS

– Det er det som kommer til å ha mest effekt. Et av de største fortrinnene er potensialet teknologi gir til økt produktivitet, sier Roubini og legger til:

– Når alt blir stadig mer tilgjengelig, vil sammensmeltningen av ulike teknologier viske ut grensene mellom det fysiske og det digitale – og skillet mellom arbeid og privatliv.

For å gjøre de ansatte mer mobile og fleksible må bedriften finne de riktige verktøyene. Last ned e-boken «Mobiliser bedriften din» for å lære om hvordan du kan gi dine ansatte frihet i hverdagen. Du kan også ta en guidet gjennomgang for å lære mer om hvilke muligheter Office 365 gir.

OM UNDERSØKELSEN

Ipsos MORI intervjuet 300 ansatte og 30 beslutningstakere i norske små og mellomstore bedrifter. Samtlige ansatte oppfylte følgende nøkkelkriterier: De benyttet en eller annen form for mobil datamaskin på jobben og arbeidet i et firma med 250 eller færre ansatte. Undersøkelsen rettet mot ansatte ble gjennomført i perioden 26. januar til 4. februar, mens beslutningstakere ble intervjuet i perioden 1.-11. februar.