Artikkelen er produsert av Seneca i samarbeid med Microsoft

– Før måtte du sitte på kontoret for å ha full tilgang på filene og verktøyene dine, sier Knut Kristiansen. 

Han er IT-direktør i Active Brands, som er en av de raskest voksende aktørene i sportsbransjen i Norden. I 2015 omsatte de for 652 millioner, med en merkevareportefølje som inkluderer Kari Traa, Sweet Protection, Johaug og Dæhlie. 

– Vårt mål er at det ikke skal ha noe å si om du sitter hjemme, på kontoret eller er på reise. Man hadde muligheten til å ta hjemmekontor tidligere også, men i dag er det helt annerledes, sier Kristiansen. 

 <p><b>EKSPANDERER:</b> Active Brands har i løpet av få år blitt en av Norges største produsenter av idrettsklær og utstyr. – Vi har nå virksomhet flere steder i verden, med åtte kontorer samt flere butikker, sier Knut Kristiansen, IT-direktør i Active Brands. </p>
EKSPANDERER: Active Brands har i løpet av få år blitt en av Norges største produsenter av idrettsklær og utstyr. – Vi har nå virksomhet flere steder i verden, med åtte kontorer samt flere butikker, sier Knut Kristiansen, IT-direktør i Active Brands. 

Selskapet, som er eid av investoren Kjetil Holta, har de siste årene opplevd en kraftig omsetningsvekst. 

– Vi har nå virksomhet flere steder i verden, med åtte kontorer samt flere butikker. Med gammel teknologi ville samspillet vært preget av lite fleksibilitet, forteller Kristiansen. 

Active Brands har derfor brukt de siste årene på å flytte hele bedriften opp i skyen.

– Når vi blir ferdig skal alle ha tilgang til sine dokumenter og verktøy når som helst, og hvor som helst, forteller Kristiansen, som får støtte av virksomhetsarktitekt Rumi Kislu.

– Har ikke noe å si om du vil jobbe fra datamaskin, mobil eller nettbrett 

– Active Brands er virkelig fremoverlent, og begynner virkelig å høste synergiene av å være omstillingsdyktige, sier Kislu. 

Han jobber til daglig i ATEA, som har hjulpet Active Brands med å implementere skytjenester fra Microsoft. Han mener løsningene gjør livet mye lettere for de ansatte. 

– Vi kutter ut IT-byråkratiet. Nå har det ikke noe å si hvilken type datamaskin du har, eller om du vil jobbe via mobil eller nettbrett istedenfor. 

 Han trekker frem forretningsreiser som et eksempel på hvor enkel hverdagen har blitt. 

– Om du er på reise til USA og PCen blir ødelagt, vil du kun behøve å gå i butikken og kjøpe en ny. Så snart du er koblet til internett har du sikker tilgang til all data og alle verktøy som du hadde før.

Kislu sier brukere også opplever stor forbedring under perioder med stor pågang på bedriftens systemer. 

– Black Friday er et godt eksempel. Da er ofte pågangen på bedriftens nett så stor at ting begynner å gå tregt. Før betydde det at man måtte ut og kjøpe dyre servere. Nå er det bare å trykke på en knapp, og så går alt like fort som før.

Ønsker du å høre mer om løsningene Active Brands bruker? Delta på dette webinaret og hør Active brands og Atea fortelle om hvordan de gikk frem, og verdien dette har gitt selskapet.

– Få ansatte har lagt merke til hva vi har gjort 

Kislu får støtte fra Kristiansen. 

– Uten skybaserte tjenester hadde vi ikke klart å være like fleksible som vi er nå, sier IT-direktøren.

Kristiansen sier videre at de ansatte har merket lite til selve overgangen til et nytt system. 

– Jeg tror få vet om hva vi faktisk har gjort. De legger bare merke til at ting fungerer bedre enn før. 

Kristiansen forteller at siste del av omleggingen blir å flytte lokale fil- og mappesystemer til en felles fildelingsløsning i skyen. Det mener han vil gjøre det enda enklere for de ansatte å jobbe borte fra kontoret, selv uten internettilkobling.  

 – Om du ikke har tilgang til internett kan du likevel jobbe med filene, og så oppdateres de automatisk så snart du er på nett igjen. 

Active Brands har i løpet av få år blitt en av Norges største produsenter av idrettsklær og utstyr. Kristiansen tror den nye IT-løsningen vil være med på å skape enda bedre resultater i årene som kommer. 

– Resultatene våre skapes først og fremst av dyktige ansatte, men også av at de kan jobbe mest mulig effektivt. 

– Systemene våre er nå sømløse på tvers av landegrenser, og samtidig har vi endeløs datakraft slik at vi ikke opplever driftsproblemer eller driftsstans. I tillegg bidrar den nye løsningen til å forenkle og effektivisere IT avdelingens oppgaver knyttet til IT drift og -administrasjon, sier han.