– Grillmat og god drikke smaker best med god lyd, sier Marius Kristoffersen som er selger i HiFi Klubben på Lillestrøm. 

Det er noe helt eget å kunne nyte musikk ute i friluft, mener han. Og du har kanskje til og med en solstol eller noe rotting du kan kose deg i mens favorittlåtene spiller?

 <p>Marius Kristoffersen er selger i HiFi Klubben på Lilllestrøm.</p>
Marius Kristoffersen er selger i HiFi Klubben på Lilllestrøm.

For feinschmeckeren: utendørshøyttalere

Utendørshøyttalere er høyttalere som er laget for å tåle det harde utelivet året gjennom. Du skrur dem opp på veggen over terrassen eller balkongen en gang for alle, og der henger de. Du kan enten drive dem med B-utgangen på en stereoforsterker, Zone 2 på en hjemmekinoreciever eller kjøpe en dedikert forsterker.

 <p>Bluesound Pulse Flex.</p>
Bluesound Pulse Flex.

– Det beste resultatet får du om du velger en multiromsforsterker fra Bluesound, HEOS eller SONOS, sier Kristoffersen. 

Da kan du styre lyden fra mobilen, og kjører du samme system i stua blir det en helt sømløs, musikalsk overgang når du går fra verandaen til kjøkkenet for å hente deg en kald forfriskning.

– Vi i HiFi Klubben har utendørshøyttalere i alle prisklasser. Felles for dem alle er at de burde stått oppført som anbefalt tilbehør til grillribbe og koteletter, sier Kristoffersen.

– Lydkvaliteten på AM-1 er så godt at mange faktisk kjøper dem til stuen, sier selgeren. Den naturtro mellomtonen til B&W er på plass. Diskanten er krystallklar. Og i stedet for bassrefleksport har B&W festet bakplaten i et fleksibelt gummioppheng, noe som gir enda dypere bass.

 <p>Bowers &amp; Wilkins AM-1.</p>
Bowers & Wilkins AM-1.

Det er viktig å huske på at hver dag ikke er en fest. Musikk handler like mye, kanskje mer, om å koble av på egen hånd. Av de utendørshøyttalerne HiFi Klubben har, er dette den som egner seg desidert best for ensomme solnedganger, en varm kakao og den nye skiva til din pianoklimprende favorittjazzist.

 <p>ARGON OUT 6.</p>
ARGON OUT 6.

Argon er kjent for å lage produkter med høy ytelse for en rimelig penge, oppsummerer Kristoffersen, og OUT er intet unntak. OUT 6 er forholdsvis stor, noe som er nødvendig for å gi det volumet og det trøkket som denne høyttaleren kan levere. OUT 5 er litt mindre og egner seg kanskje bedre hvis naboene dine bor litt nærmere og ikke er like glad i Prima Vera som deg. 

– Begge høyttalerne kan monteres både vannrett og loddrett, er værbestandige og de låter fett, sier Kristoffersen.

For deltidsuteløven

 <p>HEOS.</p>
HEOS.

Ikke alle tilbringer all sin tid på uteplassen. Hvis du derfor ønsker en enklere løsning som kan flyttes inn og ut, er de mindre høyttalerne i multiromssystemene HEOS og Bluesound perfekt for deg.

De kan begge kobles til en batteripakke og tas med ut. Om du skal helt ned til stranden eller et stykke inn i skogen, kan du streame musikk via bluetooth. 

– Og det beste av alt, når maten er fortært og myggen har blitt for plagsom, så tar du den bare med inn igjen og kan nyte godlyd for eksempel på kjøkkenet eller badet. For i stuen har du vel et skikkelig anlegg, har du ikke?

Helt enkelt

Om du vil ha det helt enkelt, er en mer ordinær

 <p>DALI KATCH.</p>
DALI KATCH.

bluetooth-høyttaler å foretrekke. Med DALI KATCH blir det heller ikke feil, mener Kristoffersen. 

– Lydkvaliteten er noe av det aller beste du får i denne produktkategorien. Ifølge anmeldelser er lyden dynamisk, full av kropp og helt utrolig størrelsen tatt i betraktning. 24 timers batterilevetid og uttak for mobillading sørger for at musikken varer like lenge som sankthansaften.