Audi tilbakekaller 127.000 biler – kunder i Norge rammes

Tyske transportmyndigheter har funnet forbudt programvare for utslippskontroll i Audis biler. Nå må selskapet tilbakekalle 127.000 biler. Også norske biler blir rammet. 


<p><b>TILBAKEKALLER:</b> Audi tilbakekaller 127.000 biler, ifølge tysk avis.</p>

TILBAKEKALLER: Audi tilbakekaller 127.000 biler, ifølge tysk avis.

Igjen tvinges Audi til å tilbakekalle en lang rekke biler. 

Bilprodusenten tvinges til å tilbakekalle 127.000 biler etter at den tyske transportmyndigheten KBA har oppdaget forbudt programvare for utslippskontroll i bilprodusentens siste Euro-6-dieselmodell, ifølge Bild am Sonntag

Ifølge den tyske avisen har KBA fremsatt krav om at Audi må forklare hvordan programvaren skal oppgraderes innen 2. februar, for å unngå at man skal kunne manipulere utslippskontrollen i bilene. 

– Basert på det vi nå vet, dreier det seg om rundt et par hundre biler i Norge, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef i Audi Norge til E24.

– Trygge

– Audi utvikler en programvare for de aktuelle modellene, i forbindelse med saken som først ble omtalt i media sommeren 2017. Bilene er helt trygge å kjøre frem til oppdatert programvare er ferdigutviklet, og da vil kundene kontaktes direkte. 

Den gang ble det kjent at 850.000 biler med motorvariantene V6 og V8 TDI var rammet. 

Dette er langt fra første gang Audi har blitt tvunget til å trekke tilbake biler. Senest i november måtte bilprodusenten kalle tilbake 5.000 biler i Europa for å rette et programvareproblem som gjorde at bilene slapp ut for mye nitrogenoksid. Det er den samme gassen som var bakgrunnen for dieselskandalen i eierselskapet Volkswagen tilbake i 2015. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå