BMW tilbakekaller 1,6 millioner biler

I august tilbakekalte BMW 400.000 biler. Nå utvider bilprodusenten tilbakekallingen til å gjelde 1,6 millioner biler, etter enkelte biler tok fyr. Norge rammes ikke av utvidelsen av tilbakekallingen.


<p><b>TILBAKEKALLER</b>: Motorbrann i et mindre antall biler, fører til stor tilbakekalling fra BMW. </p>

TILBAKEKALLER: Motorbrann i et mindre antall biler, fører til stor tilbakekalling fra BMW. 

Bilprodusenten BMW varsler i en pressemelding tirsdag at tilbakekallingen som ble iverksatt i august blir utvidet til å gjelde 1,6 millioner biler.

I første omgang ble 480.000 biler tilbakekalt i Europa og Asia.

Den tekniske aksjonen skjer i etterkant av at det skal ha oppstått motorbrann i et mindre antall biler fra produsenten. BMW skriver at undersøkelser viser at en svakhet ved eksosanlegget kan føre til motorbrann i «svært sjeldne tilfeller».

Selskapet skriver at man gjennom undersøkelser av biler som ikke var omfattet av den første tilbakekallingen ikke har funnet noen feil. Likevel har BMW valgt å tilbakekalle ytterligere 1,2 millioner biler, for å minimere risikoen.

BMW opplyser ikke hvilke modeller som skal sjekkes, men forklarer at det er biler produsert fra august 2010 til august 2017.

Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge forteller at nyheten ikke rammer norske kunder ytterligere.

– Denne sjekken gjennomføres i forbindelse med service ellers vil de bli kontaktet av oss direkte, sier Tegneby. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå