Dette landet får en ny bileier annenhvert sekund

Innen 2020 kan Kina få en større bilpark enn USA.

<p><b>FORSØKER Å FORHINDRE AMERIKANSKE TILSTANDER:</b> Kinesiske myndigheter har tråkket på gassen for å gjøre alternative fremkomstmidler attraktive for innbyggerne. Mens USA har 800 biler per 1.000 innbygger, er det tilsvarende tallet for Kina 85 biler.<br/></p>

FORSØKER Å FORHINDRE AMERIKANSKE TILSTANDER: Kinesiske myndigheter har tråkket på gassen for å gjøre alternative fremkomstmidler attraktive for innbyggerne. Mens USA har 800 biler per 1.000 innbygger, er det tilsvarende tallet for Kina 85 biler.

I løpet av 2014 er det antatt at bilparken i Kina vil tilføres 21 millioner biler og busser, ifølge prognosene til tyske Verband der Automobilindustrie (VDA), skriver CNN.

Ifølge nettavisen kan bilparken til Kina passere USA innen 2020, og i løpet av de neste seks årene vil dette bety 260 millioner flere biler på kinesiske veier. Imidlertid vil el-biler og hybridbiler utgjøre bare fem millioner.

Med eksplosivt økende antall kjøretøy på kinesiske veier er det derfor samtidig ventet at bensinprisene vil stige.

Kina er allerede en oljesluker og importerer 60 prosent av landets oljeforbruk.

Styresmaktene har iverksatt flere tiltak for å forhindre at innbyggerne blir bileiere. Blant annet er det restriksjoner på ferdsel i de store byene og det investeres stort i kollektivtrafikk og ny teknologi som gjør den voksende middelklassen mindre avhengig av bil.

Mens USA har 800 biler per 1.000 innbygger, er det tilsvarende tallet for Kina 85 biler.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå