Scanias nye kjøretøy er både buss, laste- og søppelbil

Scania viste frem sitt nye konsept-kjøretøy NXT på kollektivtrafikk-messen UITP i Stockholm.<p><b>NY:</b> Scania NXT, som vist frem på kollektivtrafikk-messen UITP i Stockholm.</p>

NY: Scania NXT, som vist frem på kollektivtrafikk-messen UITP i Stockholm.

Det er et selvkjørende elektrisk kjøretøy som kan brukes som buss og frakte passasjerer morgen og kveld. Og brukes til å frakte gods på dagtid, samt søppel om natten.

Drivmodulene foran og bak kan kobles til enheter tilpasset persontransport, varedistribusjon eller søppelhenting, skriver selskapet i en pressemelding.

NXT skal være designet for 2030 og årene etter dette.

– NXT er en visjon om fremtidig transport i byene. Flere av disse teknologiene er ennå ikke modne. Men for oss har det vært viktig å bygge et konsept-kjøretøy for å synliggjøre hva som er innen rekkevidde, skriver Scanias konsernsjef Henrik Henriksson i pressemeldingen.

Den åtte meter lange bussmodulen er bygget i komposittmaterialer, noe som reduserer vekten betydelig.

De sylindriske cellebatteriene er plassert under gulvet. Noe som bidrar til bedre plassutnyttelse og til bedre vektfordeling.

Kjøretøyet har en vekt på under 8 tonn, og rekkevidden anslås med dagens batterier til 245 kilometer.

 <p><b>BYTTER FUNKSJON:</b> Med hjelp av moduler forvandles kjøretøyet fra buss til søppelbil eller lastebil gjennom døgnet.</p>

BYTTER FUNKSJON: Med hjelp av moduler forvandles kjøretøyet fra buss til søppelbil eller lastebil gjennom døgnet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå