Tesla kutter prisen på Model 3 - igjen

For andre gang i år senker elbilkjempen prisen på Model 3.


<p><b>NY PRISNEDGANG</b>: Tesla Model 3-prisen skrelles igjen.</p>

NY PRISNEDGANG: Tesla Model 3-prisen skrelles igjen.

Elbilprodusenten Tesla senker prisen på Model 3 med 1.100 dollar, tilsvarende 9.300 kroner. Prisnedgangen kommer som en konsekvens av at selskapet avslutter et dyrt kundeprogram, opplyser en talsperson til Reuters.

Dette er andre gang hittil i år elbilprodusenten velger å senke sine priser.

Les også: (+) Porsches nye luksuselbil lader raskere enn Tesla

Det forrige priskuttet kom som følge av at selskapet leverte færre Model 3-biler enn hva selskapet hadde forventet. Det førte til at selskapet senket prisene på alle sine modeller i USA.

Ifølge Reuters ligger startprisen på en Model 3 nå på 42.900 dollar i USA.

Model 3 har gjerne blitt omtalt som «Folke-Teslaen», og selskapet ønsker å nå en bredere kundegruppe enn med tidligere modeller.

Det er ikke kjent hvorvidt priskuttet vil påvirke utsalgsprisene i Norge. Før jul ble den norske prisen kjent: 464.020 kroner, for modellen Long Range Dual Motor.

Performance-modellen av Model 3, som er den andre som blir tilgjengelig i Norge i første omgang, vil koste 555.320 kroner, altså cirka 90.000 kroner mer enn den andre modelle, meldte Tek.no før jul. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå