Tesla Norge bekrefter at de planlegger å starte levering av Model 3 i februar

Tesla Model 3 er ett steg nærmere europeisk asfalt etter grønt lys i Nederland.


<p><b>KOMMER</b>: Tesla Model 3 er klar for Europa, og Norge. Leveringen vil begynne i februar, bekrefter Tesla.</p>

KOMMER: Tesla Model 3 er klar for Europa, og Norge. Leveringen vil begynne i februar, bekrefter Tesla.

Tesla har ifølge Bloomberg fått grønt lys fra EU til å levere Model 3 til kunder i Europa. Det betyr at den siste modellen fra elbilgiganten kan leveres allerede i februar.

Pressekontakt Even Roland i Tesla Norge bekrefter samtidig overfor E24 at det også her til lands planlegges for levering av den nye modellen i februar.

Det var nederlandske trafikkmyndigheter som har gitt sitt ok, og det gjelder da for hele EU-området.

Nedskjæringer

Forrige uke ble det kjent at Tesla kutter syv prosent av de ansatte for å oppnå bedre lønnsomhet i driften. Europa er et svært viktig marked for Tesla – og Model 3 blir sett på som den første modellen som kan oppnå store salgstall, og langt større salg enn Model S og Model X.

Ifølge Tesla selv er markedet for middels store luksussedaner dobbelt så stort som i USA. Model 3 ble den bestselgende bilen i dette segmentet i USA i 2018 – og slo konkurrenter som Audi Q5 og BMW 3- serie.

– Tesla stjeler kunder i segmenter som du kanskje ikke venter, sa Arndt Ellinghorst fra Evercore ISI i en analyse sist uke.

Starter på 464.000

Prisen for Model 3 lander på 464.020 kroner – og det er for modellen Long Range Dual Motor, opplyste Roland til Tek.no i fjor. 

Det er bare denne modellen og en såkalt Performance som blir tilgjengelig i denne omgang.  Performance-modellen vil koste 555.320 kroner, altså cirka 90.000 kroner mer enn den andre modellen.

Dette er modellene som ligger øverst i prissjiktet. Det er ikke gitt noen anslag på tid for når de andre modellene blir satt i produksjon.

– Vi begynner med Long Range-variantene, slik vi gjorde i USA. Kunder som ønsker å vente på varianter som ennå ikke er i produksjon, kan selvsagt det, sier Roland, som ikke ønsker å fortelle hvor mange reservasjoner Tesla har i Norge, skrev Roland til Tek.no i desember.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå