Brann stanser produksjon på Ford-fabrikker

En brann hos en av Fords leverandører har stanset produksjonen av en av selskapets mest populære biler. 


<p><b>PRODUKSJONSSTANS:</b> Ford stanser all produksjon av F-150 etter brann hos leverandør.</p>

PRODUKSJONSSTANS: Ford stanser all produksjon av F-150 etter brann hos leverandør.

Bilprodusenten Ford stopper all produksjon av sin F-150 pickup. Årsaken til produksjonsstansen er en brann hos en av selskapets leverandører. Nyheten om produksjonsstansen ble bekreftet av Ford natt til torsdag.

Omkring 7.600 ansatte på Fords fabrikker i Kansas City og Dearborn, Michigan er til nå rammet av situasjonen. Også en Super Duty-fabrikk i Kentucky er rammet av hendelsen.

Det var forrige uke det oppsto en eksplosjon og senere brann på Meridian Lightwight Technologies sine fabrikklokaler i Easton Rapids, Michigan. Brannen fører til at en produksjonen av deler til F-150 og Super Duty nå er forsinket. 

– Dette er en pågående situasjon, men vi jobber tett sammen med våre leverandører for å gjøre det vi kan for at dette skal påvirke produksjonen minst mulig, sier Joe Hinrichs, president for Fords globale produksjoner.

Stengt ut uken

Ved Fords fabrikk i Ohio forventer selskapet å kunne fortsette produksjonen av Super Duty i tiden fremover. 

– Dette er en laginnsats og vi føler oss sikre på at problemene vil være kortvarig. På den positive siden har vi et godt lager av vår bestselgende F-serie pickup og andre biler, slik at kundene ikke vil ha problemer med å finne modellen de vil ha, fortsetter Hinrichs.

Forrige måned alene solgte Ford over 73.000 biler av F-serien, av disse var de fleste av typen F-150, skriver selskapet i sin salgsrapport, ifølge CNBC.

Ifølge nettstedet har Hinrichs uttalt at produksjonsstansen minst vil vare ut uken. Likevel er det foreløpig svært usikkert hvor lang tid det hele vil ta før produksjonen vil være i gang igjen. 

I nattens pressemelding skriver selskapet at selv om situasjonen får finansielle konsekvenser på kort sikt, opprettholder selskapet sine økonomiske prognoser for året. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå