Legger ned hydrogenstasjonene etter syv år

Hydrogenstasjonen ble ikke den suksessen Hyop hadde håpet på. Nå legger selskapet ned samtlige.

Den hittil største leverandøren av hydrogendrivstoff til biler i Norge, Hyop, ser seg nødt til å legge ned driften av sine fem hydrogenstasjoner, opplyser selskapet i en pressemelding.

«Introduksjon av hydrogendrivstoff er en krevende oppgave hvor Hyop er en av pionerene. I sitt syvende driftsår erfarer Hyop at tilgangen på driftskapital er så knapp at man ser seg nødt til å stanse driften av hydrogenstasjonene», heter det i meldingen.

– Vi har jo håp om å få vekket noen så vi kan få til å drive videre, men når kassen er tom så har vi ikke annen mulighet enn å stoppe driften, sier en skuffet daglig leder Ulf Hafseld til E24.

Hyop ble stiftet i 2011.

I meldingen sier Hafsled at de har saumfart markedet etter kapital, men at det er liten vilje i næringslivet å engasjere seg i ny miljøvennlig teknologi.

Ifølge Hafsled er det slutt for stasjonene 1. september.

Dermed er det kun Uno-X, med sine to stasjoner, som tilbyr hydrogendrivstoff til privatpersoner i Norge. Uno-X opplyser på sine nettsider at de vil åpne en ny stasjon i løpet av året, og ytterligere to i 2019.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå