Kina innfører ekstra skatt på luksusbiler

Kina har innført 10 prosent ekstra skatt på luksusbiler som koster mer enn 1,6 millioner kroner, uttaler landets regjering.


<p><b>LUKSUSSKATT:</b> Kina har innført ti prosent ekstra skatt på luksusbiler for å få bukt med et økende forbruk. I andre kvartal av 2016 økte importen av Ferrari-biler med 26 prosent.</p>

LUKSUSSKATT: Kina har innført ti prosent ekstra skatt på luksusbiler for å få bukt med et økende forbruk. I andre kvartal av 2016 økte importen av Ferrari-biler med 26 prosent.

Tiltaket er det seneste i president Xi Jinping og kommunistpartiets brede aksjon mot medlemmer av landets politiske og økonomiske elite som «viser seg fram» med overdrevet forbruk av luksusvarer.

Den nye skatten trådte i kraft tirsdag, og skal være en «veileder til rasjonelt forbruk», samt legge til rette for kjøp av mer energieffektive biler, heter det i uttalelsen fra finansministeren onsdag.

Landet har allerede høye skattesatser på biler, og skattlegger blant annet utenlandske biler med 25 prosent.

Denne nye tilleggsskatten vil særlig ramme luksusmerker som Ferrari, Rolls-Royce og Lamborghini, samt toppmodellene til Mercedes og BMW.

Salget av Ferrari har virkelig tiltatt i Kina den siste tiden, og i løpet av andre kvartal har det økt med 26 prosent eller 160 biler.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå