Konkurransetilsynet vil ha et fritt drosjemarked

Konkurransetilsynet vil ha slutt på prisregulering og løyver i drosjemarkedet. Men fri konkurranse kan gi dyrere taxiturer.

<p>FRITT MARKED? Fri konkurranse kan gi dyrere taxiturer.</p>

FRITT MARKED? Fri konkurranse kan gi dyrere taxiturer.

40 år etter at konkurranse erstattet regulering i resten av økonomien, er det på tide å avvikle prisreguleringen for drosjer også, konkluderer tilsynet i en rapport VG omtaler fredag.

– Vi ønsker å fjerne begrensningene som dagens prisregulerte løyvesystem gir. Vi forslår derfor at alle som vil drive åpent og seriøst, skal få kjøre drosje, sier Konkurransetilsynets direktør Christine B. Meyer.

Det betyr at det også blir fritt fram for en aktør som Uber eller andre som ønsker innpass i bransjen. Meyer understreker at tilsynet fortsatt ønsker strenge krav til kvalitet, slik at passasjerene skal føle seg trygge.

– Vi ser derfor for oss at det åpnes for flere ordinære selskaper, og at løyvet blir knyttet til selskapet og ikke til hver enkelt bil.

Meyer mener avregulering vil føre til at drosjeselskapene må tilpasse seg markedet og tilby sine tjenester når folk faktisk trenger dem.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå