Mercedes tilbakekaller 774.000 biler i Europa

Tyske myndigheter er ikke nådige mot Daimler. Selskapet må tilbakekalle flere hundre tusen biler etter utslippsjuks. 


<p>TILBAKEKALLER: 774.000 dieselbiler fra Mercedes tvinges tilbakekalt av tyske myndigheter. </p>

TILBAKEKALLER: 774.000 dieselbiler fra Mercedes tvinges tilbakekalt av tyske myndigheter. 

Daimler er nødt til å tilbakekalle 774.000 Mercedesbiler i Europa etter utslippsjuks.

Tyske myndigheter har beordret at selskapet må trekke tilbake 238.000 biler i landet alene. Det er dieselbiler av modellene Vito og to av modellene fra C-klasse som berøres av tilbakekallingen.

E24 har vært i kontakt med Daimlers tyske pressekontakt Matthias Brock som mandag kveld bekrefter tilbakekallingen. Han kan foreløpig ikke si noe om hvorvidt norske bileiere rammes.

Den tvungede tilbakekallingen kommer timer etter at administrerende direktør i Daimler Dieter Zetsche og den tyske transportministeren Andreas Scheuer mandag hadde samtaler om utslippsjukset.

– Fant feil

– Myndighetene beordrer en umiddelbar tilbakekalling som følge av forbudte avstengingsenheter, sier Scheuer i en uttalelse ifølge Bloomberg.

Møtet kom i stand etter at tyske transportmyndigheter i mai slo fast at Daimler har brukt teknologi som kunne skru av eller ned utslippskontrollene, slik at kjøretøy kunne utslippe utslippskrav. 

– Daimler sier at programmene i motorenes kontrollprogramvare, som de føderale myndighetene har funnet feil ved, skal fjernes snarest mulig og i gjennomsiktig samarbeid med myndighetene, sier Scheuer, ifølge NTB.

Truet med gigantbot

De siste ukene har presset mot Daimler omkring utslippsjukset stadig økt. I inngangen av juni lovet selskapet at de skulle gjøre det de kunne for å rette opp i problemene. 

Den gang hevdet Der Spiegel, ifølge The Straits Times å vite at Scheuer fryktet at 750.000 biler kunne inneha en ulovlig programvare knyttet til jukset. Han skal samtidig ha truet selskapet med en bot på over 35 milliarder kroner. 

Daimler har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt i forbindelse med det påståtte jukset.

I disse dager er det rundt tre år siden dieselskandalen rundt Volkswagen ble rullet opp. Flere tidligere toppsjefer har de siste månedene blitt tiltalt i diverse rettssaker etter skandalen. VW har også måttet betale bøter på nær 250 milliarder kroner etter skandalen. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå