Nikola Tre forhåndsbestilt for 3,2 milliarder

Nikola Motor Company har fått inn bestillinger på sin nye hydrogenlastebil for over 3 milliarder kroner, bekrefter selskapet.


<p><b>ALLEREDE POPULÆR</b>: Hydrogenlastebilen Nikola Tre er forhåndsbestilt for over 3 milliarder, ifølge Nikola Motor Company.</p>

ALLEREDE POPULÆR: Hydrogenlastebilen Nikola Tre er forhåndsbestilt for over 3 milliarder, ifølge Nikola Motor Company.

Nikola Motors lanserte den hydrogen-elektriske lastebilmodellen Nikola Tre i begynnelsen av november. Lastebilen har fått navnet Tre nettopp fordi det betyr tallet 3 på norsk, og er ment for det europeiske markedet.

Nå opplyser det amerikanske selskapet at de bare i løpet av de fem første dagene har loggført bestillinger for over 380 millioner dollar, tilsvarende 3,2 milliarder kroner, i det europeiske markedet.

– Det er ikke en dårlig start for en ny europeisk og australsk merkevare, sier finansdirektør Kim Brady i en fersk pressemelding, oversendt til E24.

Selskapet opplyser imidlertid ikke hvor mange lastebiler dette tilsvarer, da prisen per kjøretøy fortsatt ser ut til å være en godt bevart hemmelighet.

Les også: (+) Et hydrogeneventyr med en 90 år gammel hemmelig oppskrift

Vellykket tredje finansieringsrunde

Samtidig kunngjør selskapet at de har nådd målet og vel så det i sin tredje finansieringsrunde, med såkalte C-aksjer. Nikola Motors har hentet inn 105 millioner dollar, tilsvarende 892 millioner kroner, bare i løpet av november, heter det i pressemeldingen.

Annonseringen av Nikola Tre kom 5. november, da selskapet samtidig kunngjorde at de vil stille ut sin ferskeste lastebil under Nikola World-messen i Phoenix i USA i april.

Nikola har samtidig valgt Norge som testland for lastebilen, og tar sikte på å begynne testingen på norske veier rundt 2020.

Hvor i Europa lastebilen vil produseres er foreløpig ikke avgjort.

Nel på laget

Det norske hydrogenselskapet Nel er allerede i tett samarbeid med Nikola om hydrogenladestasjoner verden over, og investerte senest i september fem millioner dollar det amerikanske selskapet, som også er Nels største kunde.

I pressemeldingen skriver Nikola at de i fellesskap med Nel er i arbeid med å utvikle hydrogenstasjoner i USA, og at det samme nå skal skje for Europa.

– Nel har vært gode å samarbeide med for våre amerikanske stasjonsdesign og utrullingen av disse. Vi vil jobbe med Nel for å sikre ressurser for vår europeiske vekststrategi. Vi har mye arbeid foran oss, men med de rette partnerne kan vi oppnå målene, sa finansdirektør Kim Brady i Nikola i meldingen 5. november.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå