Inngår avtale om selvkjørende biler med Nissan og Renault

Bilalliansen Renault-Nissan har inngått et partnerskap med skysstjenesten Waymo, som fokuserer på taxitjenester med selvkjørende biler i USA.

Det nye partnerskapet innebærer at partene skal «utforske alle aspekter» ved selvkjørende transport for passasjerer og leveringer i Frankrike og Japan.

Det melder selskapene i en felles pressemelding torsdag morgen.

Selskapene uttaler at avtalen er et første steg i å utvikle selvkjørende mobilitetstjenester som er lønnsomme. Samtidig understrekes det at den første analysen vil skje i Frankrike og Japan, men at det kan bli mulig med en utvidelse til andre land, med unntak av Kina, i fremtiden.

Waymo-sjef John Krafcik sier i en uttalelse at dette er en perfekt måte å dra selskapets selvkjørende teknologi ut i verden.

– Med alliansens internasjonale rekkevidde og skala kan vår Waymo Driver transformere transportmulighetene på en sikker måte for sjåfører og kommersielle leveringer i Frankrike, Japan og andre land, sier Krafcik. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå