Norsk gruve leier selvkjørende biler av Volvo

Her kjører den selvkjørende Volvo-lastebilen kalk i Nord-Norge.


<p><b>SELVKJØRENDE:</b> Lastebiler fra Volvo som kjører av seg selv er leid inn av en gruve i Brønnøy kommune i Nordland. Testingen så langt har vært vellykket.</p>

SELVKJØRENDE: Lastebiler fra Volvo som kjører av seg selv er leid inn av en gruve i Brønnøy kommune i Nordland. Testingen så langt har vært vellykket.

Volvo Trucks har inngått sin første kommersielle avtale - og det med et norsk selskap, Brønnøy Kalk.

Oppdraget går ut på å transportere kalkstein med seks selvkjørende lastebiler.
Det kommer frem i en pressemelding fra Volvo Trucks, eller Volvo Lastvagnar som de også kaller seg på svensk.

Avtalen innebærer at Volvo skal frakte stein fra en åpen gruve i Velfjord i Nordland, gjennom tunneler, og til en havn fem kilometer unna.

De får betalt per tonn kalkstein som blir levert.

Volvo har solgt utgaver av selvkjørende biler tidligere, men dette er første gang Volvo Trucks inngår en kontrakt hvor de selger en transporttjeneste betjent av sine selvkjørende kjøretøyer.

Selskapene har fra før gjennomført vellykkede tester av løsningen i det nordnorske dagbruddet, men vil fortsette testene ut året, slik at lastebilene er fullt operasjonelle før slutten av 2019, ifølge meldingen. 

- Vi er stolte over å kunne presentere en autonom løsning som vil møte våre kunders utfordringer både når det gjelder sikkerhet, pålitelighet og lønnsomhet, uttaler Volvo Trucks-sjef Claes Nilsson i meldingen.

  <p><b>TESTET:</b> Volvo har selv lagt ut bilder fra testingen i Nordland.</p>

TESTET: Volvo har selv lagt ut bilder fra testingen i Nordland.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå