Slik vil Alfa Romeo bli store i Norge

RSA-gruppen har nettopp tatt over Alfa Romeo i Norge. Målet er å mangedoble salget.
<b>NY GIV:</b> Fra en håndfull til tusen biler. Ny importør har store planer med Alfa Romeo.
NY GIV: Fra en håndfull til tusen biler. Ny importør har store planer med Alfa Romeo.

- Vi har store forventninger til merket. I 2010 tar vi sikte på å selge rundt 1000 Alfa Romeo i Norge, forteller informasjonssjef Morten Wettergreen i RSA til E24.

Ingen har lykkes

Det italienske bilmerket Alfa Romeo har hatt en litt rufsete importhistorie i Norge. Mange har prøvd seg, men ingen har helt lykkes. Inntil nylig var det Motor Gruppen som sto bak merket i Norge, men i forlengelsen av at RSA-gruppen i fjor kjøpte Fiat-agenturet fra Motor Gruppen, tok de og over Fiat-eide Alfa Romeo ved nyttår.

Salget av Alfa Romeo har vært sterkt fallende de siste årene, og i fjor ble det solgt rundt 200 nye i Norge.

Mer bilstoff på E24 BIL

40 forhandlere

RSA har fra før av, i tillegg til Fiat, Suzuki og Isuzu. De er kjent for å satse sterkt på annonsering og et stort forhandlernett.

- Vi satser knallhardt på å bygge ut et skikkelig forhandlernett for Alfa Romeo. Vi ønsker å komme opp i rundt 40 stykker over hele landet. For å selge må man ha lokalforhandlere med et godt rennome.

Solgt fler i år enn hele fjor

Det bygges opp av RSA-forhandlere som skal selge hele modellspekteret, Suzukiforhandlere som og skal selge Alfa Romeo, pluss at de arver en del Alfa Romeo-forhandlere fra Motor Gruppen.

- Det har begynt bra. I januar har vi solgt flere Alfa Romeo enn det ble gjort i hele fjor.

Kostbart

Wettergreen regner med at salget vil fordele fordele seg jevnt mellom de tre modellene MiTo, 159 og Giulietta. Sistnevnte er en helt ny bil i Golf-klassen som introduseres til sommeren.

- Problemet tidligere har vært at kundene ikke har kunne se bilene, ikke kunnet prøvekjøre dem. Vi skal ha biler tilgjengelig.

Han legger ikke skjul på at det koster å bygge opp Alfa Romeo her til lands, men mener at potensialet i merket er så stort at det skal lønne seg.

Følg E24s Biljournalist på Twitter: @mortab

Alfa Romeo tester:

Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo MiTo 1,4 Turbo

Alfa Romeo 159 Sportwagon TI 1750 TBi

Alfa Romeo 159 Sportwagon 1,9 JTDm 16v Sport

Alfa Romeo 159 Sportwagon TI Q-tronic

På forsiden nå