Amerikansk magasin: - Beste bil noensinne

Det svært viktige magasinet Consumer Reports har testet Tesla Model S, og har gitt den bedre poengsum enn noen annen bil i historien.

<p>FÅR ANERKJENNELSE: Tesla-sjef Elon Musk opplever nå at Model S får tidenes høyeste poengsum i Consumer Reports sin test av bilen. Her fra produksjonsstarten i juni 2012.</p>

FÅR ANERKJENNELSE: Tesla-sjef Elon Musk opplever nå at Model S får tidenes høyeste poengsum i Consumer Reports sin test av bilen. Her fra produksjonsstarten i juni 2012.

Den amerikanske publikasjonen Consumer Reports ble grunnlagt i 1936, og er et uavhengig forbrukermagasin som hver måned har 7,3 millioner abonnenter. De gjør tester med en rekke forbruksartikler, deriblant biler.

Nylig testet de den elektriske bilen Tesla Model S. Den oppnådde nær en perfekt poengsum, 99 av 100.

Den skal, ifølge en pressemelding fra Tesla, ha blitt testet på samme premisser som en bil med forbrenningsmotor.

«Kunne fått 110 poeng»

- Model S kombinerer egenskaper som miljøhensyn med luksusbilens støysvake kjøring og komfort, samt sportsbilens hurtige akselerasjon, kjøreegenskaper og bremser. Den er komfortabel og stille som en luksusbil, men mer energieffektiv enn de beste hybridbiler, sier Jake Fisher, ansvarlig for biltestene i Consumer Reports.

<p><b>HØYT TEMPO:</b> På Tesla-fabrikken i Fremont har de nå bygget rundt 10.000 Model S.<br/></p>

HØYT TEMPO: På Tesla-fabrikken i Fremont har de nå bygget rundt 10.000 Model S.

Den er for øvrig ikke alene om å oppnå denne nær perfekte poengsummen, i 2009 skal Lexus LS460 ha fått det samme.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Hvis den kunne bli ladet opp på en hvilken som helst bensinstasjon på tre minutter, ville poengsummen blitt omtrent 110, sier Fisher til CNN Money.

Les også: Tesla i pluss for første gang

I USA har bilen vært i salg siden slutten av 2012, og den kommer til Norge og Europa i sommer.

Norge er det landet utenfor USA som har har bestilt flest biler.

I mars sa Tesla-sjef Elon Musk til E24 at de hadde passert 1000 bestillinger i Norge. Han lovet da at alle som har bestilt bilen vil få den levert i år.

Bilen gjør null til hundre på 4,4 sekunder og har en rekkevidde på 500 kilometer, ifølge Tesla. Prisen i Norge starter på snaut 450.000 kroner.

Les også:

Nå vil «alle» være med på Tesla-eventyret

Nå tar elbilsalget av

Elbilsalget i Europa: - Det er katastrofalt

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå