Bloomberg: Tesla vil bygge gigantfabrikk i Kina

Elon Musk er i Kina denne uken, og det skal komme konkrete planer om en ny gigantfabrikk ut av besøket, ifølge nyhetsbyrå.


<p><b>NY FABRIKK:</b> Fra før har Tesla en fabrikk i Fremont California</p>

NY FABRIKK: Fra før har Tesla en fabrikk i Fremont California

Elbilprodusenten Tesla planlegger å bygge en fabrikk i Kina med produksjonskapasitet på 500.000 biler i året, melder Bloomberg.

Ifølge finansnettstedets kilder skal Tesla signere en intensjonsavtale med lokale aktører i Shanghai.

Nyhetsbyrået AFP melder på Twitter tirsdag ettermiddag norsk tid at Tesla nå har nådd enighet om avtalen, og at den skal bygges i Shanghai.

Det er fra før kjent at Tesla-sjef Elon Musk vil være på plass i Kina denne uken, og Bloomberg har tidligere meldt at han først skal til Shanghai, før han skal reise videre til Beijing.

Allerede i fjor informerte Tesla om at de jobbet med lokale myndigheter for å se på mulighetene for lokal elbilproduksjon.

Nyheten kommer samtidig som Kina har innført straffetoll på amerikanske biler noe som har gjort at Teslas biler har blitt så mye som 30.000 dollar (240.000 kroner) dyrere, ifølge Bloomberg.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå