Direktørflukten fra Tesla

Det lekker i rekkene til Tesla. På bare to år har 30 direktører forlatt elbilprodusenten, ifølge en oversikt nyhetsbyrået Reuters har laget.


<p><b>TURBULENS:</b> Tesla og Elon Musk har måtte se at flere toppledere har forlatt selskapet.</p>

TURBULENS: Tesla og Elon Musk har måtte se at flere toppledere har forlatt selskapet.

Fredag kom det frem at ytterligere to direktører forlater elbilprodusenten Tesla. Det betyr at til sammen 30 direktører har gått av siden 2016, viser en oversikt nyhetsbyrået Reuters har laget.

I samme periode har aksjen steget nesten ti prosent til 263,24 dollar – det til tross for en rekke problemer.

Først og fremst har bilprodusenten slitt med å både levere og produsere Model 3.

Les også: (+)Elon Musk flytter opp Teslas ukjente ryddegutt

Visesjef for produksjon, Greg Reichow, forlot selskapet like før produksjonen skulle begynne.

Bilen ble annonsert 1. april 2016, og allerede da kunne du reservere bilen – til en pris på 10.000 kroner. En halv million reserverte bilen, men de måtte smøre seg med tålmodighet.

Tesla begynte å levere modellen til kunder i slutten av 2017, noe som førte til at flere tusen trakk reservasjonene.

Høy gjeld

I mars i år nedgraderte kredittratingbyrået Moody’s Tesla fra en B2 til en B3, som gjør at selskapet falt under kategorien «spekulativ investering».

Skalaen går fra AAA til C, og har 19 forskjellige vurderinger. B3 er bare én nedgradering unna CCC, som betyr «høy sannsynlighet for konkurs eller driftsstans».

Musk har selv sagt at selskapet ikke trenger å hente mer penger, men analytikerne på Wall Street mener noe annet.

Dersom Tesla fortsetter å brenne penger som de gjør nå, har de bare kontanter som holder i «6 til 9 måneder til», sa analytiker Jed Dorsheimer i til CNBC.

Fredag gikk altså Teslas regnskapssjef av. Han er den andre regnskapssjefen til bilprodusenten som har forlatt selskapet i år.

Elon Musks oppførsel

Toppsjefen har selv skapt kontroverser med sin oppførsel.

Fredag røyket Musk marihuana på direkten, som sammen med to direktøravganger sendte aksjen ned 6,30 prosent.

Elon Musks stunt er det siste i en rekke eksentriske opptredener fra milliardæren.

For en måned siden kom hans omstridte tweet om å ta Tesla av børs, som fikk det amerikanske børstilsynet til å etterforske selskapet.

Tidligere i år skapte milliardæren overskrifter etter å ha kalt spørsmål fra analytikere «kjedelige», i telefonkonferansen etter første kvartal.

I tillegg anklaget han en dykker, som var med på redningsoperasjonen av det thailandske fotballaget, for å være pedofil.

Han unnskyldte seg senere på Twitter.

Kilder sier Tesla-styret har sett på mulighetene for å hente inn en nestleder som kan ta noen av Musks arbeidsoppgaver, men han er fast bestemt på å fortsette i sin jobb.
– Hvis du vet om noen som kan gjøre jobben bedre, fortell meg gjerne. De kan få jobben, sa han i et intervju med the New York Times.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå