Elon Musk: Produksjonsproblemene tok nesten livet av Tesla

Tesla var døden nær da produksjonsproblemene sto på som verst.


<p><b>KUNNE GÅTT UNDER:</b> At Tesla hadde store problemer med Model 3-produksjonen er kjent, men ifølge Elon Musk var selskapet bare uker unna døden</p>

KUNNE GÅTT UNDER: At Tesla hadde store problemer med Model 3-produksjonen er kjent, men ifølge Elon Musk var selskapet bare uker unna døden

Tesla holdt på å gå dukken tidligere i år, sa Elon Musk i et intervju med Axios som gikk på HBO søndag.

Musk sa at Tesla «blødde penger som en gal», da elbilselskapet jobbet med Model 3s produksjonsproblemer i vår og sommer.

Det skal bare ha vært snakk om «ensifrede uker» før selskapet gikk under før det klarte å nå produksjonsmålene for Model 3.

– Tesla møtte en alvorlig dødstrussel grunnet produksjonsproblemene med Model 3. I bunn og grunn blødde selskapet penger som en gal, og hvis vi ikke hadde løst disse problemene i løpet av veldig kort tid hadde selskapet vært dødt. Og det var ekstremt vanskelig å løse dem, sa Musk.

Musk sa også at han arbeidet ustoppelig i den tøffe perioden, noe han kalte «svært smertefullt».

– Det var vondt i hjernen og hjertet mitt. Det anbefales ikke for noen. Jeg gjorde det fordi, hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde det vært en god sjanse for at Tesla ville ha vært dødt.

De nevnte produksjonsmålene ble nådd i tredje kvartal i år, da Tesla leverte 83.500 kjøretøy, men til tross for det, var ikke problemene over helt enda.

Ifølge Musk gikk Tesla fra «produksjonshelvete» til «logistikkhelvete», noe som fikk elbilselskapet til å ta grep, og bytte ut togfrakt med andre alternativer.

– Å droppe tog sparer oss over en måned for leveringer på østkysten. Alt i alt er det bedre å bruke trailere, skrev Musk på Twitter i midten av november.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå