Kåring: Tesla Model X er den minst pålitelige bilen

USAs svar på Forbrukerrådet har kåret de mest og minst pålitelige bilene i landet. Verst ut kommer Tesla Model X.


<p><b>MINST PÅLITELIG?</b> Tesla skårer lavt på den nye undersøkelsen. Bildet er tatt da Tesla Model X ble lansert i Norge i juni 2016.</p>

MINST PÅLITELIG? Tesla skårer lavt på den nye undersøkelsen. Bildet er tatt da Tesla Model X ble lansert i Norge i juni 2016.

Consumer Reports som står bak kåringen, nevner bilens klimaanlegg, vinduer, bilbelter, lakk og rust som en av årsakene til at Model X topper «verstinglisten».

– Den har dører som åpner oppover og ut av veien, noe som gir god tilgang til baksetene. Men disse enorme dørene tar tid å åpne og lukke, heter det i rapporten.

– Har forbedret bilene

Overfor Aftenposten bekrefter Tesla Norges kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland at SUV-modellen har hatt et «pålitelighetsproblem», men mener det ikke er grunn til bekymring for norske Tesla-eiere.

– Bilene våre er de tryggeste og best ytende bilene tilgjengelige i dag, og i fjor bekreftet vi en forbedring av Model X-påliteligheten på 92 prosent sammenlignet med starten av 2016, sier Sandvold Roland til avisen.

– I år har vi fortsatt arbeidet og oppnådd ytterligere 24 prosent forbedring i den første halvdelen av året. Dette gjenspeiles i de stabilt høye vurderingene eierne våre gir oss i tilfredshetsundersøkelser, sier han.

Kåring med lang fartstid

Den mest pålitelige bilen i kåringen er Toyota Prius, med Toyota Rav 4 på en annenplass.

De minst pålitelige bilene, etter Tesla Model X, er Cadillac Escalade – som får kritikk for å være for trang og ukomfortabel å sitte i – og Volvo XC90 (se hele listen i faktaboksen).

Consumer Reports har 80 års erfaring med forbrukerjournalistikk og forbrukerråd. Kåringen tar for seg 17 typiske problemområder som irriterer eierne mest. Som for eksempel høylytte bremser og problemer med elektronikken.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå