Lastebilprodusent håner Tesla-trailer: – Knallbra til potetgullfrakt

Teslas svenske konkurrent fnyser av planene om en el-lastebil med lang rekkevidde.


<p>POTETGULL-TRANSPORT: Teslas nye semi-trailer duger nok til potetgulltransport, tror Scania-topp.</p>

POTETGULL-TRANSPORT: Teslas nye semi-trailer duger nok til potetgulltransport, tror Scania-topp.

I en storslått seremoni for noen uker siden presenterte Tesla-sjef Elon Musk planene som skal revolusjonere tungtransporten: Tesla Semi, som selskapets nye lastebil heter, skal gå i produksjon i 2019 og kunne kjøre over 800 kilometer med maksimal last på motorvei på én ladning.

Men Teslas satsing på elektriske lastebiler fremstår ikke som en altfor stor strussel for den svenske lastebilindustrien, til tross for at hverken Scania eller Volvo satser på ren batteridrift i dag.

Tesla Semi har tunge batterier som gir for lav lastekapasitet, mener de svenske lastebilkjempene.

Potetgull-transport

– Den kommer til å bli knallbra for transport av potetgullposer, sier Nils-Gunnar Vågstedt, sjefingeniør for elektromobilitet i Scania, til Ny Teknik.

Han tror lettere batterier med større kapasitet ligger et stykke frem i tid.

– Vi er veldig positive til elektrifisering av transportsektoren, men vil jobbe for holdbare løsninger, og her ser vi at man kan jobbe uten store batterier. Et annet aspekt er at våre kunder ikke vil ha masse unødvendig last.

Heller ikke Volvo-direktør Jonas Odermalm tror tiden er inne for batterier i langtransporten.

– For mange batterier er ikke et gode fra et bærekraftperspektiv. Elektrifiseringen av sektoren er i startfasen, og det er bare for tidlig å si hva som vil være alt-i-ett-teknologien for bærekraftig langdistanse i fremtiden, sier han til Ny Teknik.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå