Nådde produksjonsmålet på overtid

Tesla var bare timer unna å nå produksjonsmålet på 5.000 biler den siste uken i andre kvartal.


<p><b>«FOLKE-TESLAEN»:</b> Elon Musks Tesla skulle produsere 5.000 Model 3 i uken innen utgangen av andre kvartal. Det klarte selskapet nesten.</p>

«FOLKE-TESLAEN»: Elon Musks Tesla skulle produsere 5.000 Model 3 i uken innen utgangen av andre kvartal. Det klarte selskapet nesten.

Bil nummer 5.000 skal ha rullet av samlebåndet søndag morgen, bare timer etter midnattsmålet satt av Tesla-sjefen Elon Musk selv, opplyser kilder til Reuters.

Målet var å klare å produsere 5.000 biler i uken før utgangen av andre kvartal for å demonstrere at Tesla er i stand til å masseprodusere Model 3.

Tesla har i lang tid slitt med flaskehalser og annet trøbbel i produksjonen av Model 3, som er den billigste varianten til elbilprodusenten og ofte er blitt kalt «Folke-Teslaen».

Les også: På innsiden av Tesla-fabrikken (for abonnenter)

Da slutten av kvartalet nærmet seg, samlet Musk sammen arbeidere, bygget et nytt samlebånd i et svært telt utenfor hovedfabrikken og flagget forventninger til publikum om at målet kunne nås, blant annet på Twitter.

– Det har vært ganske hektisk, sa en av arbeiderne på fabrikken, og beskrev situasjonen som en typisk «alle mann på dekk».

Batteriutfordring

Å lykkes med Model 3-produksjonen er spådd å være helt avgjørende for Tesla.

Noe av utfordringen har dreid seg om tilgangen på batterier.

Tidligere denne uttalte batterileverandøren Panasonic at grunnet den høye Tesla-produksjonen, som har vært varslet siden 2017, greier de ikke å levere nok batterier.

– Det har vært en betydelig forbedring i produksjonsutstyret, og vi har nå innimellom problemer med å levere nok batterier, sa Yoshio Ito, sjef for bildelene av Panasonics batterivirksomhet, under selskapets generalforsamling.

Panasonic lager nå batterier for elektriske biler både ved selskapets fabrikker i Japan, og i Gigafactory i Nevada, som er bygget sammen med Tesla.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå