Tesla lanserer semitrailer-«beist» i oktober

Det var Tesla-sjefen selv som presenterte den elektriske trailernyheten på Twitter.


<p><b>ELEKTRISK LASTEBIL:</b> Elon musk håper at hans elektriske semitrailere skal kunne konkurrere med tradisjonelle diesel-trailere.</p>

ELEKTRISK LASTEBIL: Elon musk håper at hans elektriske semitrailere skal kunne konkurrere med tradisjonelle diesel-trailere.

Nå er Tesla-semitraileren like om hjørnet, skal vi tro Tesla-sjef Elon Musk. Om halvannen måned, nærmere bestemt 26. oktober skal Teslas elektriske trailer lanseres og prøvekjøres i selskapets hovedkvarter Hawthorne, California, skriver Musk på Twitter.

Tesla-grunnleggeren gjør oppmerksom på at lanseringsdatoen er tentativ, og tilføyer at det blir «uvirkelig», men verdt å se dette «beistet» som får navnet Tesla Semi.

Vil konkurrere med diesel-lastebiler

Tesla-sjefen har i tidligere uttalelser lokket med en rekkevidde som kan konkurrere med tradisjonelle diesel-lastebiler, som har en rekkevidde på opptil 1.600 kilometer på én tank, ifølge Svenska Dagbladet (bak betalingsmur).

I april sa Musk at Tesla Semi skulle lanseres i september. Nå er altså datoen forskjøvet til slutten av oktober. Reuters har tidligere meldt om at Tesla også jobber med å utvikle en elektrisk semitrailer med selvkjørende teknologi. Videre var tanken at flere selvkjørende semitrailere kunne kjøre etter hverandre i kolonner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå