Tesla passerer tysk bilkjempe i USA

Elbilprodusenten selger nå flere biler i USA enn tyske Mercedes.


<p><b>SELGER MER:</b> Bildet viser Model 3-biler ved en Tesla-butikk i San Diego.</p>

SELGER MER: Bildet viser Model 3-biler ved en Tesla-butikk i San Diego.

Tesla har på kort tid blitt en favoritt blant amerikanske bilkjøpere, og i tredje kvartal solgte Tesla 69.952 biler til amerikanske kunder, ifølge Jean Baptiste Su i Atherton Reseach.

Det er 3.383 biler mer enn hva Mercedes-Benz solgte i samme periode, om man ikke regner med varebilene, Freightliner, Metris og Sprinter, skriver USA Today.

Ifølge Baptiste Su er Tesla i rute til å selge flere biler enn både Mercedes og BMW i inneværende kvartal. Sistnevnte solgte 71.679 biler i USA i forrige tremånedersperiode.

Nådde produksjonsmålet

For Tesla-sjef Elon Musk har det vært en turbulent tid med trusler om å ta Tesla av børs, marihuana-røyking og etterforskning med påfølgende forlik med det amerikanske børs- og finanstilsynet Securities an Exchange Commision (SEC).

Det ser dog ikke ut til å påvirket selskapet hans, der ting kan tyde på de virkelig har fått fart på både produksjon og leveringer, etter en utfordrende vår.

Ifølge Tesla selv nådde de produksjonsmålene i tredje kvartal, og leverte 83.500 kjøretøy – 80 prosent flere biler enn hva selskapet leverte i hele 2017 til sammen, skriver USA Today.

I tillegg har Model 3 nå blitt testet at NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration), som gjennomfører krasjtester à la NCAP som vi kjenner fra Europa. «Folke-Teslaen» fikk fem av fem stjerner, og ifølge NHTSA data er Model 3 den tryggeste bilen noensinne, ifølge Tesla.

Fortsatt logistikkutfordringer

Selv om mye ser ut til å begynne å gå på skinner for elbilprodusenten, sliter de fortsatt med store logistikkutfordringer som følge av få utsalg, skriver CleanTecnica.

I midten av september klaget en kunde fra Salt Lake City at levering av bilen hennes konstant ble flyttet lenger frem i tid, til tross for at den var levert for transport med jernbane.

Den gang svarte Musk selv på Twitter.

– Beklager, vi har gått fra produksjonshelvete til logistikkhelvete. Vi gjør rask fremgang. Burde være løst om kort tid, svarte Musk.

Når det er sagt: Dersom Tesla løser logistikkutfordringene, kan Tesla bli det mestselgende bilmerket i USA, skriver CBS News.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå