Stanser utleveringen av hydrogenbiler

Toyota og Hyundai har stoppet utlevering av hydrogenbiler i Norge i påvente av mer informasjon om hydrogeneksplosjonen i Sandvika mandag.


<p><b>HYDROGENBILPRODUSENT:</b> Toyota er blant de ledende på produksjon av hydrogendrevne biler. Her fra Kina.</p>

HYDROGENBILPRODUSENT: Toyota er blant de ledende på produksjon av hydrogendrevne biler. Her fra Kina.

(NB! I opprinnelig sak sto det at Toyota og Hyundai stanset salget av hydrogenbiler midlertidig. Etter at denne saken fra NTB første gang ble publisert på E24, har selskapene siden gått ut med en melding om at de har stanset utlevering av hydrogenbiler, men at bilene fortsatt er i salg tross hendelsen i Sandvika)

Ifølge Teknisk Ukeblad tilbyr Toyota Norge eiere å låne andre biler gratis mens fyllestasjonene er stengt.

– Vi vet ikke nøyaktig hva som skjedde på Uno-X stasjonen ennå, så vi ønsker ikke å spekulere. Men vi stopper salget inntil vi har fått vite hva som har skjedd, samt av praktiske hensyn siden det ikke er mulig å fylle drivstoff nå, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Han understreker at hendelsen ikke hindrer Toyotas hydrogensatsing.

– Dette endrer ikke vårt syn på hydrogen, og det er viktig for oss å påpeke at hydrogenbiler er minst like sikre som vanlige biler. Selve hydrogentankene er så robuste at du skal kunne skyte på dem med pistol uten å slå hull i dem, sier Olsen.

Hyundai er den andre leverandøren av hydrogenbiler i Norge. Markedsdirektør Christian Stenbo opplyser at også de stanser utlevering midlertidig.

Ifølge Teknisk Ukeblad ble det solgt 51 hydrogenbiler i Norge i 2018, mot 55 året før.

Eksplosjonen skjedde ved Uno-X-stasjonen i Sandvika ved 17.30-tiden. Ingen ble alvorlig skadd.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå