Kraftig prisøkning i bomringen i Oslo

Søndag trådte de nye bompengesatsene i Oslo i kraft. Nå koster det minimum 44 kroner å kjøre gjennom bomringen i hovedstaden. I rushtiden er det dyrere.


<p><b>PRISHOPP:</b> Nå koster det 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden. Utenfor rushtiden og på fridager er prisen henholdsvis 44 og 49 kroner. Her fra bomstasjonen langs Mosseveien søndag</p>

PRISHOPP: Nå koster det 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden. Utenfor rushtiden og på fridager er prisen henholdsvis 44 og 49 kroner. Her fra bomstasjonen langs Mosseveien søndag

Nå koster det 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden på hverdager mellom klokken 6.30 og 9 og på ettermiddagen mellom klokken 15 og 17. Utenfor rushtiden, i helger og i hele juli er prisen 44 og 49 kroner per passering.

Mens inntektene fra bomringen i dag ligger på omkring 2,8 milliarder kroner, ventes de å øke til 4,5 milliarder i 2019. Det skal brukes til blant annet kollektivinvesteringer og nye sykkelveier.

Søndag ble det også innført en ny miljødifferensiering i bomringen for lastebiler som forurenser mye.

Økningene vil gi mindre kø og bedre luft i hovedstaden, mener Miljøpartiet De Grønne, som har gått i bresjen for prisøkningen.

Fra 2019 vil det også komme omkring 60 nye bomstasjoner i indre Oslo. Byrådet begrunner tiltaket med at store områder av byen i dag slipper unna bomavgifter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå