Kutt bensinprisen med 4 prosent

Tre kredittkort kutter drivstoffbudsjettet med 4 prosent. Se hvilke bensinkort som er best i test her.

			Du kan kutte pumpeprisen med 4 prosent på alle verdens bensinstasjoner med de rette kredittkortene. Se hvilke i artikkelen. Foto: Scanpix.
Du kan kutte pumpeprisen med 4 prosent på alle verdens bensinstasjoner med de rette kredittkortene. Se hvilke i artikkelen. Foto: Scanpix.

 Mange nordmenn drar på bilferie eller bruker bilen mye om sommeren. Med et enkelt grep kan du kutte drivstoffutgiftene med inntil 4 prosent årlig.

Hele syv kredittkort gir deg en fast prosentrabatt på alle bensinstasjoner - uavhengig av kjedetilknytning. Jo høyere pris, desto større rabatt, og motsatt.

Dette i motsetning til de tradisjonelle bensinkortene som låser deg til en bestemt kjede.

Dine Penger har sjekket betingelsene og rangert kortene etter høyest mulig rabattsats:

 

Nykommer vinner knepent
Tre kort gir deg fire prosent rabatt på bensinstasjoner - Flexi Visa, Cresco Car og Terra Gold med tilleggstjenesten Terra Lojalitet.

Og det er sistnevnte som går helt til topps i vår test. Med den høyeste rabattgrensen slår den knepent Flexi Visa og Cresco Car.

LES OGSÅ:Fire av ti bankkunder lojale

Lojalitetsprogam som tilknyttes Terra Gold
Terra Lojalitet er et bonusprogram som kan bestilles av alle som har kredittkortet Terra Gold. Terra Gold tilbys av Terra-tilknyttede sparebanker - 78 sparebanker over hele landet.

Med Terra Lojalitet kan du velge deg én av fem valgfrie bonuskategorier, deriblant bensinstasjoner (de andre er klær/sko, flyreiser, dagligvarer eller sportsutstyr), hvor du får 4 prosent rabatt. Rabattkategorien kan endres daglig. Maks rabatt i løpet av et år er 2.500 kroner.

- Skal ikke ha behov for flere kort
Viseadministrerende direktør i Terra Kortbank, Karl-Richard Floer, er ikke uventet godt fornøyd med plasseringen:

- Vi ønsker at Terra-kundene skal oppleve Terra Lojalitet som det beste fordelsprogrammet totalt sett i markedet. Den lokale sparebankkunden skal ikke ha behov for flere kort enn det som kunden får fra banken; også når det gjelder bruk av kort på bensinstasjoner, forteller Floer.

Flexi Visa på god andreplass
På en god andreplass følger Flexi Visa. Vinneren fra vinterens test må dermed se seg slått av nykommeren.

Rabattgrensen er lavere enn for Terra Lojalitet, men ellers er kortene svært like. Som ved Terra Lojalitet kan du velge deg én av fem valgfrie bonuskategorier, deriblant bensinstasjoner, hvor du får 4 prosent rabatt.

Maks rabatt i løpet av et år er 2.000 kroner (og maks 200 kr pr måned) - noe du oppnår etter å ha kjøpt varer for 50.000 kroner (og maks 5.000 kroner pr måned).

Vinneren fra vinterens test må altså se seg hårfint slått av Terra.

NB! Bruker du ikke kortet på 12 måneder, påløper et «straffegebyr» på 149 kroner for inaktivt kort.

LES OGSÅ:Du kan kreve ferien tilbake

Cresco Car en god nummer tre
Cresco Car gir deg 4 prosent rabatt på alle varekjøp foretatt på bensinstasjoner verden over. Maks rabatt du kan oppnå i løpet av ett år er 1.000 kroner - noe du oppnår etter å ha kjøpt varer for 25.000 kroner.

Du får også spesialtilbud på bilrelaterte produkter, EU-kontroll, dekkhotell og leiebilpriser.

Fra 1 til 3,65 prosent rabatt
De resterende kortene gir deg fra 1 til 3,65 prosent rabatt på alle varekjøp foretatt på bensinstasjoner, og har forskjellige tilleggsfordeler utenom.

3,65 Privat gir deg for eksempel 3,65 rabatt på alle kjøp foretatt på bensinstasjoner, møbelforretninger og klesforretninger verden over, og er et godt alternativ om du ønsker kun ett kredittkort å forholde deg til.

LES OGSÅ:Norges billigste bank øker renten

Hva kan jeg spare?
Tar vi utgangspunkt i at du kjører 16.000 km i året, har et forbruk på 0,8 liter pr. mil og drivstoffprisen er 12 kroner i snitt, kan du spare i overkant av 600 kroner året bare ved å velge rett kort for betaling.

Kjøper du jevnlig andre ting på bensinstasjoner som bilvask, spylervæske, hurtigmat og snacks, kan rabatten fort vokse med noen hundrelapper.

Ørerabatter og medlemskort utelatt
I tillegg til overnevnte kort finnes det en rekke tradisjonelle bensinstasjonskort for de enkelte kjedene samt andre medlemskort som gir rabatt på drivstoff.

Disse har vi ikke tatt med i testen da de enten krever lojalitet til én bestemt kjede eller medlemskap i en organisasjon eller forening.

Er du NAF-medlem, sjekk ut bensinkorttilbud
NAF tilbyr for eksempel 4 prosent rabatt på drivstoffkjøp betalt i kortautomat ved pumpe over hele verden. I tillegg får du også den såkalte NAF-rabatten på 30 øre/liter på alle Statoil-, Best- og 1-2-3-stasjoner i Norge.

NAF-kortet tilbys kun NAF-medlemmer, og er av den grunn ikke tatt med i oversikten. Er du allerede NAF-medlem, kan kortet likevel være et godt alternativ.

Dobbel rabatt, men må fylle fast på Shell
Er du Trumf-medlem, kan du oppnå dobbel rabatt på Shell-stasjoner. Dra Trumf-kortet før du betaler med ett av kortene nevnt ovenfor.

Du vil da få 30 øre i rabatt fra første liter drivstoff i tillegg til prosentrabatten på bensinskortet du bruker. Du får ikke ørerabatt på Shell Express eller Shell marinaer.

Du kan lese mer om tradisjonelle bensinkort og bensinkort som krever medlemskap på nettsiden bensinkort.no (Dine Penger har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til).

Fyll tanken på søndag
Det har i lengre tid vært slik at drivstoffprisene er på sitt laveste på søndag. Dette gjelder spesielt i storbyene. På mandag skrus prisene opp 1-2 kroner literen, for så å falle jevnt og trutt gjennom uken.

Den billigste tanken med drivstoff får du dermed som regel på søndag.

På forsiden nå