Uber-bil avskiltet for piratkjøring

Oslo politidistrikt ser ingen forskjell mellom Uber og andre som driver persontransport uten tillatelse. I helga ble den første Uber-bilen avskiltet.


<p><b>BESTILL KOMPISKJØRING:</b> Omstridte Uber kan bestilles via app. Sjåførene har ikke taxiløyve.</p>

BESTILL KOMPISKJØRING: Omstridte Uber kan bestilles via app. Sjåførene har ikke taxiløyve.

– Regler for persontransport mot vederlag gjelder for alle. Her skiller vi ikke mellom tradisjonell pirattaxi-virksomhet og Uber når transporten skjer uten nødvendige tillatelser, sier Finn Erik Grønli, leder av trafikkorpset i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Natt til fredag og lørdag stoppet politiet flere biler for kontroll i Oslo sentrum. To av bilene ble avskiltet fordi politiet mistenker at sjåførene kjørte pirattaxi. Minst en av disse kjørte passasjerer på oppdrag fra Uber.

– Kjøretøyene fikk bruksforbud etter reglene i yrkestransportloven. Dette fordi sjåførene ikke hadde tillatelse til å kjøre passasjerer mot vederlag, sier Grønli.

Ifølge Uber er det første gang at en bil tilknyttet transporttjenesten er blitt avskiltet. Presseansvarlig Daniel Bryne i Uber understreker at selskapet stiller seg «fullt og helt bak sjåføren».

– Vi mener vi driver i henhold til norsk lov. Mange av dagens lover og forskrifter ble vedtatt lenge før smarttelefoner og apper eksisterte, og vi vil jobbe hardt for å samarbeide med stadig flere byer og for å tilpasse regelverket til det 21. århundre, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå