Bloomberg: Winterkorn må forklare seg

Volkswagens hardt pressede toppsjef, Martin Winterkorn, skal onsdag i et krisemøte forklare seg for en del av styret i bilgiganten.


<p><b>PRESSET SJEF:</b> Her er Martin Winterkorn avbildet under selskapets årlige pressekonferanse i fjor. Foto: AFP</p>

PRESSET SJEF: Her er Martin Winterkorn avbildet under selskapets årlige pressekonferanse i fjor. Foto: AFP

Ifølge Bloomberg må han blant annet svare på om han viste om jukseprogrammet som er installert i mer enn 11 millioner bilmotorer.

Ifølge flere medier skal møtet finne sted nå i morgentimene i Tyskland.

Det er en eksekutiv komite han skal ha samtaler med. Styremøtet finner først sted førstkommende fredag. Da skal hele dieselskandalen gås gjennom.

Volkswagen sentralt har ikke bekreftet møtet.

Les: Juksemotoren populær i Norge

– Uendelig lei meg

Martin Winterkorn ble administrerende direktør i Volkswagen-konsernet for åtte år siden. Han kom fra jobben som styreleder i Audi, og bekledde også verv som styremedlem i VW-konsernet. Før det arbeidet han i Bosch.

I en uttalelse tirsdag beklaget den 68 år gamle toppsjefen Volkswagen-jukset på det sterkeste.

– Jeg er uendelig lei meg for at vi har sviktet den tilliten folk har hatt til oss. Jeg beklager på det dypeste at vi har vært uredelige overfor våre kunder, overfor myndighetene og overfor offentligheten som sådan, heter det i en kunngjøring fra Winterkorn.

Les også: Slik kan de ha utført jukset

Sparkes?

– Disse uregelmessighetene er i strid med alt selskapet vårt står for, sa han, og lovte en nådeløs interngransking.

– Vår fremste prioritet nå er å etterforske dette grundig og raskt. Det skylder vi våre kunder, våre ansatte og folk flest, sier Winterkorn.

Ifølge den tyske avisen Tagesspiegel vil Winterkorn få sparken i et styremøte fredag, noe som blir avkreftet av en talsmann for VW.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå