Med denne skal Porsche ta opp kampen med Tesla

Bilprodusenten planlegger en elektrisk sportsbil som skal være i stand til å gjøre null til 100 på 3,5 sekunder.


<p><b>DEN ER PÅ VEI:</b> Porsches elektriske sportsbil Mission E har fått grønt lys for produksjon.<br/></p>

DEN ER PÅ VEI: Porsches elektriske sportsbil Mission E har fått grønt lys for produksjon.

Porsche varsler nå at de vil bruke én milliard dollar på å lage sportsbilen Mission E, en elektrisk bil som skal gå fra null til 100 kilometer i timen på bare 3,5 sekunder.

Den skal kunne kjøre drøyt 480 kilometer på én lading, og lade til 80 prosent av full kapasitet på 15 minutter, melder Quartz.

Den tyske bilprodusenten tar dermed offisielt opp kampen med Tesla.

– Vi tar bestemt i mot utfordringen med elektrisk mobilitet, sier styreleder Oliver Blume i Porsche i en pressemelding.

– Til og med med sportsbiler kun drevet av batteri, holder Porsche trofast på sin filosofi og tilbyr våre kunder den mest sporty og teknisk mest sofistikerte modellen i dette markedssegmentet, sier han.

Samtidig kommer flere av de store fabrikantene i bransjen med sine utfordrere: General Motors, Ford Motors og Nissan Motors skal alle jobbe mot å slå Tesla i lanseringen av prisgunstige elbiler med rekkevidde på inntil 322 kilometer mellom hver lading.

Tesla planlegger å avdekke sin Model 3 i mars neste år. Den nye «folke-SUVen» skal lanseres i 2017.

Det er foreløpig ikke satt noen prislapp på Mission E, men Quartz skriver at den sannsynligvis vil konkurrere med Tesla på det mer eksklusive markedet.

Mission E kan også potensielt være god PR for Porsches morselskap Volkswagen, som det har stormet rundt i hele høst etter at det svært omfattende utslippjukset ble kjent i september.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå