Volkswagen slutter å lage «bobler»

Volkswagen Beetle-modeller har overlevd flere generasjoner og oppdateringer. Men fra neste år skal det være helt slutt på produksjonen av nye «bobler».


<p><b>SNART SLUTT:</b> Mye nostalgi er knyttet til den klassiske bobler, her fra Bangalore i India i fjor. </p>

SNART SLUTT: Mye nostalgi er knyttet til den klassiske bobler, her fra Bangalore i India i fjor. 

Den tyske bilgiganten opplyser at den vil satse på elbiler og større familiebiler, og da blir det ikke lenger plass til den ikoniske modellen på samlebåndet.

Den klassiske bobla, eller VW Type 1, ble utviklet i Nazi-Tyskland i 1938. I løpet av 1960-tallet ble den en av verdens mest populære biler. Salget stanset opp i USA i 1979, men produksjonen fortsatte i Mexico og Brasil. I 1998 lanserte VW en moderne versjon, «New Beetle», som ble oppgradert til en tredje generasjon i 2012.

Les også: (+) Opels u-sving – fra tiår i rødt til profitt

Før Beetle-produksjonen legges ned for denne gang, skal to nye sluttmodeller lanseres i 2019, opplyser Hinrich Woebcken, sjef for Volkswagen Group of America. Han holder dessuten døra åpen for å gjenopplive modellen i framtida.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå