Volkswagen tilbakekaller biler i Norge

Volkswagen tilbakekaller 410.000 biler på verdensbasis grunnet en sikkerhetsfeil. Norge er blant landene med berørte kunder, ifølge TV 2.


<p><b>TILBAKEKALLER</b>: Volkswagen trekker tilbake over 400.000 biler etter setebeltefeil. </p>

TILBAKEKALLER: Volkswagen trekker tilbake over 400.000 biler etter setebeltefeil. 

Kanalen referer til en pressemelding der firmaet skriver at den tyske bilprodusenten i løpet av de neste ukene kaller tilbake utgaver av Volkswagen Polo. Det samme gjelder biler av typen Seat Ibiza og Seat Arona, produsert av det Volkswagen-eide bilmerket Seat.

Årsaken er et problem med setebeltene til biler produsert i 2018.

– Vi tar sikkerhet på største alvor og vil ta kontakt direkte med kundene så snart vi har omfanget klart. Fabrikken venter på godkjenning av den tekniske løsningen, og vi kan kalle inn bilene det gjelder straks det er klart fra fabrikken, skriver Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Volkswagen og Harald A. Møller AS, til TV 2.

Setebeltefeil

Kanalen kjenner ikke til hvor mange biler i Norge som er rammet av produksjonsfeilen. Ifølge Volkswagen innebærer denne at det venstre setebeltet bakerst i bilen kan løsne i «enkelte situasjoner der setet i midten og det venstre setet brukes på samme tid».

Feilen består i at festet for setebeltet i midten er montert høyere opp på seteryggen enn de på sidene. Det medfører at vekten av passasjeren i midten kan dyttes mot utløseren til setebeltet til venstre. Da kan det venstre setebeltet utløses.

Selskapet anbefaler sine kunder om å ikke benytte det midterste setet før feilen er reparert.

Det var det finske motorbladet Tekniikan Maailmas (for abonnenter)  som avslørte feilen, ifølge SVT

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå