5.000 investorer krever erstatning etter dansk rederikonkurs

Over 5.000 investorer krever erstatning etter at det danske bunkersoljerederiet OW Bunker begjærte seg konkurs sist uke.

<p><b>KOLLAPS:</b> Verdens største selskap innen bunkershandel har kollapset etter det som kalles svindel og beinhard spekulering hos et datterselskap. Bildet viser hovedkvarteret til det danske selskapet OW Bunker in Aalborg.</p>

KOLLAPS: Verdens største selskap innen bunkershandel har kollapset etter det som kalles svindel og beinhard spekulering hos et datterselskap. Bildet viser hovedkvarteret til det danske selskapet OW Bunker in Aalborg.

Innen lørdag formiddag hadde i alt 5.004 personer stilt seg i køen av misfornøyde aksjonærer hos den danske aksjonærforeningen. De krever erstatning etter at selskapet fredag sist uke begjærte seg konkurs.

– Vi tror ikke at så mange flere vil henvende seg. Stormen har stilnet nå, men jeg anslår at godt over en firedel av alle aksjonærer i OW Bunker har henvendt seg til oss, sier direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, til nyhetsbyrået Ritzau.

Han synes det er vanskelig å si noe om aksjonærene juridisk sett har rett på erstatning. Direktøren anslår at erstatningskravet er på over 268 millioner korner.

Sist uke ble det kjent at OW Bunker har tapt mer enn 1,6 milliarder kroner som følge av det morselskapet mener er en kombinasjon av svindel og beinhard spekulering i økte oljepriser hos et datterselskap i Singapore.

Rundt 20.000 investorer har krav i konkursboet.

Aksjonærforeninger forsøker å samle aksjonærer med mål om å få reist et erstatningskrav mot de ansvarlige.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå