650 ansatte kan miste jobben i Aker Solutions

Markedsnedgangen tvinger frem ny runde med kutt i oljeserviceselskapet, der 270 ansatte i Norge kan bli berørt.


<p><b>KUTTRUNDE:</b> Aker Solutions tvinges til nedbemanning. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo, ved en tidligere anledning.</p>

KUTTRUNDE: Aker Solutions tvinges til nedbemanning. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo, ved en tidligere anledning.

Aker Solutions har informert de ansatte i dag om at det må gjennomføres nye kutt, skriver offshore.no

I en uttalelse til E24 sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani at selskapet har informert om behovet for å redusere arbeidskapasiteten ved enkelte lokasjoner.

650 stillinger kan bli kuttet

– Omtrent 650 stillinger, hovedsakelig i Norge, Storbritannia og India kan bli berørt. Justeringene gjøres på grunn av den vedvarende markedsnedgangen og som en del av en global omorganisering som startet i november for å styrke selskapets konkurransekraft, sier hun.

I Norge vil dette kunne påvirke om lag 170 stillinger på subsea-services anlegget på Ågotnes og rundt 100 stillinger ved verftet i Egersund.

Totalt 270 stillinger i Norge kan dermed bli berørt.

– Tilpasningene på disse to lokasjonene skyldes den vedvarende markedsnedgangen. Enkelte andre lokasjoner i Norge kan også bli noe påvirket, men dette er det for tidlig å være mer konkret på i dag, sier Nooryani.

Rammet av oljekutt

Etter det store oljeprisfallet har oljeselskapene snørt igjen pengesekken, noe som har rammet leverandørindustrien, deriblant Aker Solutions.

I forbindelse med resultatrapporten for tredje kvartal 2016 meldte Aker Solutions at det lå foran skjema på kostnadskutt. Selskapet har som mål å kutte årlige kostnader med ni milliarder kroner innen slutten av neste år, målt mot 2015, skrev selskapet.

Aker Solutions hadde 31,7 milliarder kroner i ordrereserve da tredjekvartalsrapporten ble lagt frem, ned fra 41 milliarder kroner året før.

Samtidig var omsetningen ned med 20 prosent til rett under seks milliarder kroner.

Fjoråret var preget av flere runder med nedbemanning, blant annet i mars der det ble varslet om kutt av opptil 600 stillinger. I januar 2016 meldte Aker Solutions at opptil 900 stillinger vil forsvinne.

Anslag utarbeidet av DNB Markets viste høsten i fjor at antallet annonserte jobbkutt i oljesektoren hadde passert 40.000. Den omfattet kuttene annonsert siden starten av 2014.

Verden over har flere hundre tusen mennesker mistet jobben i oljerelaterte sektorer de siste årene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå