Aker Solutions nedbemanner inntil 70 stillinger

Det er Aker Solutions virksomheten Subsea Services på Ågotnes som rammes.


<p><b>TØFT I SUBSEA:</b> Ny nedbemanningsrunde rammer Aker Solutions</p>

TØFT I SUBSEA: Ny nedbemanningsrunde rammer Aker Solutions

Pressekontakt Sina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions bekrefter nyheten overfor E24.

– Dette kan ramme opptil 70 stillinger, sier hun og beskriver det som en kapasitetsjustering.

Virksomheten som rammes er Subsea Services på Ågotnes. Dette er ettermarkedsvirksomheten innen undervannsutstyr i Aker Solutions.

– Vi gjør denne kapasitetsjusteringen på grunn av et utfordrende marked, og vi vil også benytte permitteringer i prosessen, sier Kildedal-Johannessen.

Vanskelig i Subsea

Hun peker på at selv om enkelte segmenter innen oljeservice viser positive tegn, er det segmenter som fortsatt har det vanskelig, og ettermarkedet i Subsea er altså et av disse.

Konserntillitsvalgt Atle Teigland i Aker Solutions mener at dette synliggjør at det fortsatt er store utfordringer i bransjen, og særlig innen Subsea.

– Det ser ut som om det ikke er mulig å unngå oppsigelser. Det er alltid trasig når man må gå til det skritt å si opp folk, sier Teigland til E24.

Han peker på at de lokale tillitsvalgte har vært involvert i prosessen i noe tid, og at det foregår drøftelser mellom ledelse og lokale tillitsvalgte.

– Man prøver å gjøre det slik at dette blir håndert på beste måte for de ansatte og selskapet, sier Teigland.

Han viser samtidig til at man ser på ulike ordninger.

– Man ser på sluttpakker kun for de som er over 62 år, permitteringer, og muligheter for å omplassere ansatte andre deler i selskapet, sier Teigland.

Kuttet 850 stillinger i første halvår

I første halvår måtte Aker Solutions kutte 850 nye stillinger fordelt på kontorer i Norge, Brasil, India, Storbritannia og Australia. Dermed har rundt én av tre arbeidsplasser forsvunnet siden toppen i 2014, ifølge selskapets egne tall.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå