Aker Solutions vinner milliardavtale i Kina

Det norske selskapet inngår kontrakt med oljegiganten CNOOC, verdt over 1,7 milliarder kroner.


<p><b> STORAVTALE:</b> Aker Solutions har sikret seg en milliardkontrakt. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo.</p>

 STORAVTALE: Aker Solutions har sikret seg en milliardkontrakt. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo.

Oljeservicekonsernet Aker Solutions signerer en kontrakt verdt mer enn 1,7 milliarder kroner med Kinas statlige oljeselskap China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), skriver selskapet i en børsmelding.

Aker Solutions skal levere styrekabler (umbilicals) og systemer for undervannsproduksjon til CNOOCs gassfelt Lingshui 17–2 i Sør-Kinahavet.

– Vi er fornøyd med å utvide vårt samarbeid med CNOOC i Kina til Lingshui-gassfeltet og styrke vår globale dypvannsegenskaper, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i meldingen.

Dypvannsprosjekt

Han sier også at Aker Solutions-systemet vil senke kostnadene for CNOOC og maksimerer feltets produksjon.

Dette er det første dypvannsprosjektet utviklet av CNOOC, med en vanndybde på inntil 1.500 meter, ifølge meldingen.

Der skriver Aker Solutions også at produksjonssystemet vil bestå av 11 såkalte subsea-trær, samt andre systemer og utstyr.

Omfanget av arbeidet inkluderer også mer enn 70 kilometer med statiske og dynamiske kabler, som skal knytte undervannsprosjektet til en ny halvt nedsenkbar plattform.

Bokføres i fjerde kvartal

Prosjektet vil involvere Aker Solutions sine fasiliteter i Malaysia, Norge og Storbritannia, i tillegg til at deler av produksjonen skal skje lokalt.

Levering av blant annet produksjonssystemet skal skje fra andre halvår av 2019 og til 2020.

Bestillingen vil bli bokført i fjerde kvartal, opplyser Aker Solutions.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå