Flere hundre ansatte må gå i Aker Solutions

Oljeserviceselskapet melder om ytterligere bemanningskutt.

<p><b>KUTTER:</b> Tøffe markedsforhold tvinger frem drastiske tiltak i Aker Solutions. Nå kan hundrevis miste jobben.<br/></p>

KUTTER: Tøffe markedsforhold tvinger frem drastiske tiltak i Aker Solutions. Nå kan hundrevis miste jobben.

FORNEBU (E24/VG) Tirsdag formiddag bekrefter selskapet kuttene VG og E24 omtalte tidligere på dagen.

– Tilpasningene vil kunne berøre rundt 500 faste stillinger i Fornebu, Stokke, Moss og Tranby, og vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser, opplyser selskapet i en melding.

Bakgrunnen for nedbemanningene er vedvarende lav aktivitet i oljeservicemarkedet. Dette er igjen et resultat av den lave oljeprisen, som har fått oljeselskapene til å knipe igjen lommeboken.

<p><b>BEKREFTER KUTT:</b> Per Harald Kongelf i Aker Solutions ASA.</p>

BEKREFTER KUTT: Per Harald Kongelf i Aker Solutions ASA.

– Oljeselskapene reduserer sine investeringer og utsetter enkeltprosjekter, og det har ført til en markant nedgang i aktiviteten i det norske oljeservicemarkedet det siste året, sier Aker Solutions norgessjef Per Harald Kongelf.

– Det er derfor blitt nødvendig å tilpasse kapasiteten i deler av virksomheten vår.

E24 er på plass utenfor Aker Solutions kontorer på Fornebu.

Kommunikasjonssjef Bunny Nooryani sier at Aker Solutions ikke har noe å kommentere utover pressemeldingen.

De ønsker ikke å komme ned og snakke med E24.

Mindre arbeid

Aker Solutions har tidligere varslet kutt på 200 stillinger ved subseabasen i Ågotnes og rundt 300 stillinger innen vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge.

Utenfor Norges grenser forsvinner rundt 400 faste stillinger, i hovedsak innen subsea.

(Saken fortsetter under videoen fra VGTV)
I forbindelse med rapporteringen for andre kvartal fremgikk det at subseavirksomheten leverte en liten økning i inntektene i perioden. Marginen falt imidlertid til 7,1 prosent fra tidligere 9,1 prosent, grunnet høyere anbudskostnader og lavere etterspørsel.

Det store utslaget kom på ordreinntaket, som endte på 1,8 milliarder kroner. Dette er en nedgang fra 18,5 milliarder i andre kvartal i fjor, som riktignok var preget av større tildelinger i Brasil og Angola.

Ordreboken falt til 27,5 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, mot 38,5 milliarder året i forveien.

– Underliggende faktorer støtter positive utsikter for offshore og dypvannsutvikling på lang sikt. Men på kort sikt dominerer usikkerheten knyttet til oljeselskapenes reduserte investeringer som et svar på de lave oljeprisene, skrev selskapet om egen fremtid.

På konsernnivå falt Aker Solutions netto resultat med drøyt 46 prosent i perioden april til juni, sammenlignet med samme periode året før.

Stor arbeidsgiver

<p><b>STORAKSJONÆR:</b> Kjell Inge Røkke.<br/></p>

STORAKSJONÆR: Kjell Inge Røkke.

Aker Solutions har omtrent 16.000 ansatte, hvorav rundt 8.000 jobber innen subsea.

Av disse er omtrent 3.000 basert i Norge, mens resten har sine arbeidsplasser i land som Brasil, Angola, Malaysia, USA og Storbritannia.

Selskapets største aksjonær er Aker Kværner Holding med en eierandel på 40,56 prosent. Aker Kværner Holding eies igjen 70 prosent av Aker ASA og 30 prosent av den norske stat.

Aker eier også 6,37 prosent av aksjene i Aker Solutions direkte. Majoritetsaksjonær i Aker er den profilerte investoren Kjell Inge Røkke.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå