Aker Solutions ser høy aktivitet i alle markeder

Oljeserviceselskapet kan vise til bedring over hele linjen i tredje kvartal. Tilfanget av nye ordrer ble mer enn doblet.


<p><b>BEDRING</b>: Aker Solutions øker resultatene. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo (t.v.), og finansdirektør Svein Stoknes.</p>

BEDRING: Aker Solutions øker resultatene. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo (t.v.), og finansdirektør Svein Stoknes.

– Ordreinngangen vår ble mer enn doblet i kvartalet mot samme periode ett år tidligere, og vi ser høy anbudsaktivitet i alle våre markeder, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo.

Selskapet han leder kan vise til fremgang i tredje kvartal, der tilfanget av nye ordre beløp seg til 5,9 milliardarder kroner, og ordrereserven var på 36,1 milliarder kroner.

Konsernsjefen sier videre at en viktig utvikling i den siste perioden er den økte ordreinngangen i markeder som Kina, Brasil og Angola.

Slår forventningene

Aker Solutions fikk et resultat før skatt på 233 millioner kroner i tredje kvartal, mot 183 millioner i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

I samme periode steg driftsresultatet til 282 fra 217 millioner, mens inntektene økte til 6,54 milliarder kroner fra 5,42 milliarder.

Inntektene løftes av økt aktivitet innen modifikasjonsarbeid i Nordsjøen, i tillegg til god fremgang på viktige prosjekter innen alle forretningsområder, melder Aker Solutions.

På forhånd hadde analytikerne ventet et resultat før skatt på 194 millioner kroner, ifølge estimater samlet inn av SME Direkt.

De hadde sett for seg et driftsresultat på 254 millioner og en omsetning på 6,38 milliarder kroner.

Venter høyere inntekter

Om utsiktene skriver Aker Solutions et det fortsatt er press på prisene, men at det i økende grad er tegn til bedring i markedet. Selskapet viser til at kostnadene har blitt redusert og at oljeprisen har steget.

For hele 2018 ventes det fortsatt at inntektene skal stige med nær ti prosent fra året før, med hjelp fra sterk ordreinngang og utviklingen så langt i år.

For neste år tror Aker Solutions at inntektene vil gå noe opp fra 2018, også det med bakgrunn i sterk ordreinngang, samt fortsatt høy anbudsaktivitet.

De underliggende driftsmarginene er ventet å være på samme nivå som i år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå