Røkke får 900 mill. i utbytte fra Aker

Aker kan vise til et solid verdihopp i fjerde kvartal. Utbyttet jekkes opp til 1,34 milliarder kroner, og Kjell Inge Røkke kan glede seg over 912 millioner utbyttekroner.


<p><b>UTBYTTEDRYSS:</b> Som største aksjonær i Aker får Kjell Inge Røkke et solid utbytte for 2017.</p>

UTBYTTEDRYSS: Som største aksjonær i Aker får Kjell Inge Røkke et solid utbytte for 2017.

Akers verdier økte i fjerde kvartal med 20,4 prosent til 41,8 milliarder kroner, fra 34,7 milliarder det foregående kvartalet, viser kvartalsrapporten fredag.

I perioden kan konsernet også vise til en aksjeoppgang på 23,2 prosent, noe som slår børsoppgangen på 4 prosent.

For hele 2017 endte Aker-aksjens kursoppgang på 24,8 prosent. Inkludert utbyttet var avkastningen på 30,7 prosent.

Industrikonsernet melder også at utdelingene til aksjonærene jekkes opp.

For regnskapsåret 2017 foreslår Aker-styret et utbytte på 18 kroner per aksje, tilsvarende en samlet utdeling på 1,34 milliarder kroner. Året før var utbyttet på 16 kroner per aksje.

Med en eierandel i Aker på 67 prosent gjennom TRG Holding og 1,2 prosent via The Resource Group er det Kjell Inge Røkke som får det største utbyttedrysset, nærmere bestemt 912 millioner kroner.

– Sterkt år

– Fjerde kvartal markerte slutten på enda et sterkt år for Aker, sier administrerende direktør Øyvind Eriksen i en kommentar.

Han sier videre at sterk utvikling i porteføljeselskapene, økt pengestrøm til Aker, oppkjøp og sammenslåinger, samt lysere utsikter for olje og gass har vært de største positive bidragsyterne.

– I 2018 vil vi gjerne se mer av det samme, sier Eriksen.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte industrikonsernet har mye av investeringene i olje, gjennom eierskapet i Aker BP, i tillegg til oljeservice via Aker Solutions, Akastor og Kværner.

Også shippingselskapet Ocean Yield og havbruksselskapet Aker BioMarine, samt andre investeringer inngår i porteføljen.

Oppgang for børsselskapene

Verdien av den industrielle porteføljen til Aker steg til 44,6 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er opp fra 36 milliarder ved utgangen av tredje kvartal. Ved utgangen av 2016 var verdien på 35,1 milliarder.

Verdiøkningen gjennom fjorårets siste kvartal forklares blant annet med at de børsnoterte selskapene steg med 7,3 milliarder kroner.

Aker har også en solid reserve i bakhånd. Kassen var på 4 milliarder ved utløpet av 2017.

– Akers finansielle posisjon er fortsatt solid. Vår finansielle robusthet tillater oss å både betale en konkurransedyktig dividende til våre aksjonærer og sysselsette kapital, sier Eriksen.

Akers verdimål er basert på verdijustert egenkapital, som tar utgangspunkt i aksjekursen til de børsnoterte selskapene i porteføljen og bokførte verdier for de andre investeringene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå