– Vi er åpne for å selge

Kjell Inge Røkke åpne for både sammenslåing og salg i sitt aksjonærbrev<p><b>VURDERER SALG:</b> Kjell Inge Røkke skriver at han vil vurdere å selge Akers leverandørbedrifter.</p>

VURDERER SALG: Kjell Inge Røkke skriver at han vil vurdere å selge Akers leverandørbedrifter.

I det årlige aksjonærbrevet fra Kjell Inge Røkke til Akers aksjonærer, forklarer Røkke at han er åpen for å selge Akers leverandørbedrifter.

– Vi er åpne for å bygge større og sterkere selskaper sammen med andre, eller selge oss delvis eller helt ut, skriver Røkke i brevet.

Særlig Aker Solutions har av analytikere blitt vurdert til å være et av de heteste oppkjøpsobjektene i Akers portefølje.

Langvarige rykter

Oppkjøpsryktene rundt Aker Solutions har vedvart lenge. Den siste runden kom i forrige måned, da Finansavisen slo opp at den amerikanske giganten Halliburton var nære å kjøpe hele eller deler av selskapet.

Den gang ble ryktene avvist etter kort tid, men Røkke skriver det vil være viktig for å kunne omstrukturere seg fremover.

– Å skape sterkere industrielle enheter til beste for bedriftene og deres kunder, er en del av Akers arv og fremtid, skriver han.

Røkke skriver det er for tidlig å konkludere hva som er riktig for selskapene, aksjonærene og ansatte, men tror det vil skje endringer i løpet av året.

– Det er gjennom transaksjoner Aker har skapt de største aksjonærverdiene. Derfor både håper og tror jeg at det i løpet av 2017 vil skje endringer i eierstrukturen i et eller flere av delvis Aker-eide leverandørselskaper.

– 50 prosent nedsidepotensial

Selv om oppkjøpsspekulasjonene florerer, er det likevel ikke alle som mener aksjekursen nå gjenspeiler verdien i Aker Solutions.

DNB Markets kom nylig med en rapport, der de konkluderte med at Aker Solutions er priset langt høyere enn det Norges største meglerhus mener er «fair» verdi, og årsaken er å finne i oppkjøpsspekulasjonene rundt selskapet.

– Dersom oppkjøp eller fusjon ikke materialiserer seg, ser vi rundt 50 prosent nedsidepotensial i den nåværende aksjeprisen, skrev analytiker Eirik Ronold Mathisen.

DNB Markets mener det er to årsaker til den potensielle nedsiden. De ser strukturelt svakere marked i neste oppgangssyklus, grunnet mindre fokus på dypvannsboring hos oljeselskapene.

Videre tror de at Aker Solutions vil møte tøffere konkurranse fra mer robuste rivaler.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå