Skistjernen har håvet inn 50 millioner på Bank Norwegian

Skistjernens skadeavbrekk har gitt ham muligheten til å tjene fett på børs.


<p><b>PÅ BØRS:</b> Skistjernen Aksel Lund Svindal har gjort det godt både i alpinbakken og på børsen. Ifølge Dagens Næringsliv har Lund Svindal håvet inn nær 50 millioner på salg av Bank Norwegian-aksjer de siste årene. </p>

PÅ BØRS: Skistjernen Aksel Lund Svindal har gjort det godt både i alpinbakken og på børsen. Ifølge Dagens Næringsliv har Lund Svindal håvet inn nær 50 millioner på salg av Bank Norwegian-aksjer de siste årene. 

Aksel Lund Svindal er Norges største alpinstjerne. Men de siste årene har flere alvorlige skader satt ham ut av spill når det kommer til å kjøre raskest ned de bratteste fjellsidene i verden. Tiden har han blant annet brukt til å investere pengene sine på børsen. 

En av aksjene han har investert i de siste årene er Bank Norwegian. Ifølge Dagens Næringsliv har Lund Svindal håvet inn rundt 50 millioner kroner i salg av aksjer i selskapet de siste årene. 

Solgte seg ut

Mot slutten av året skal skistjernen ha solgt rundt halvparten av aksjene sine i Bank Norwegian, et salg som skal ha gitt Lund Svindal en gevinst på 35 millioner kroner, skriver avisen.

– Når du får denne type avkastning som har vært eventyrlig, kan man tillate seg mer risiko på andre ting. Dersom det er ting jeg ser som både er gøy og jeg kan lære mye av, så kan jeg sette av deler av avkastningen, sier Lund Svindal til Dagens Næringsliv.

Handler på børs

Skistjernen skal ha investert i selskapet for rundt ti år siden gjennom et investeringsselskap eid sammen med faren. Siden Lund Svindal solgte seg ut før jul, har aksjen falt rundt 20 prosent. 

Forrige uke ble aksjonærregisteret lansert som en løsning hvor man kan se hvem som eier aksjeposter i ulike selskap i Norge. Ifølge registeret sitter Lund Svindal med aksjer til en verdi til rundt 60 millioner i selskapet på Oslo Børs, skriver DN.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå