Full strid om Morgan Kane: Selskapet saksøker grunnleggeren

WR Entertainment varsler tirsdag søksmål mot grunnlegger og storaksjonær Gunnar Ryan Wiik.


<p><b>IDYLLEN BRAST:</b> Ikke lenge etter at WR Entertainment ble tatt opp på Merkur Market, brøt det ut full lederstrid i selskapet.</p>

IDYLLEN BRAST: Ikke lenge etter at WR Entertainment ble tatt opp på Merkur Market, brøt det ut full lederstrid i selskapet.

Bildet over viser daværende styreleder James Cardwell, administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan, samt gründer og hovedrolletiltenkte Ryan Gunnar Wiik ved WR Entertainments opptak på Merkur Market.

Nå har Cardwell saksøkt selskapet, Wiik saksøkt Lucia-Khan og selskapet saksøkt Wiik.

Den siste runden med søksmål ble annonsert tirsdag:

WR Entertainment opplyste i våres at det gjennomgikk visse transaksjoner i egenbeholdningen av aksjer, og det er i etterkant av denne gjennomgangen at Wiik nå tas for retten i Los Angeles.

Omstridte transaksjoner

WR mener at Wiik har misbrukt tillit og kontroll gjennom å ha forsynt seg med nesten 19 millioner aksjer som tilhørte selskapet, samt krevd et beløp i hundretusendollars-klassen som han ikke var berettiget.

De omstridte transaksjonene fant sted i 2013. Selskapet skal på dette tidspunktet ha kjøpt inn egne aksjer som kunne benyttes ved en kapitalforhøyelse, med en samlet verdi på over fire millioner dollar.

«Men istedenfor at WR Inc. solgte disse aksjene for rekapitalisering, tok Wiik dem selv. Dette søksmålet tar sikre på å skaffe tilbake disse aksjene fra Wiik eller å få Wiik til å betale WR Inc. erstatning for å kompensere for sitt tap», skriver selskapet.

De øvrige forholdene som er inkludert i søksmålet, er refusjon av utgifter Wiik har fått. WR mener at hoveddelen av disse var personlige utgifter som ikke var selskapets ansvar.

Betent maktkamp

Nylig ble det kjent at to investorer har anmeldt Ryan Gunnar Wiik for grovt bedrageri etter paragraf 271 i Straffeloven.

Wiik har havnet i kulden i WR Entertainment, og det ser ut som om tittelrollen i den planlagte filmatiseringen av Morgan Kane skal glippe for nordmannen. Før jul forsvant han fra alle sine verv i selskapet etter en maktkamp med administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan.

I etterkant av dette har Wiik saksøkt Lucia-Khan, som han anklager for å ha forført og lurt ham.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå