DnB Nor spår pent oppsving i to aksjer

DnB Nors analytikere tror ratene på tørrbulk vil ta seg opp fremover.

VENTER RATEHOPP: DnB Nor tror på et oppsving i tørrbulkratene. Det vil isåfall være godt nytt for  tørrlastrederiene Jinhui Shipping og Golden Ocean.
VENTER RATEHOPP: DnB Nor tror på et oppsving i tørrbulkratene. Det vil isåfall være godt nytt for  tørrlastrederiene Jinhui Shipping og Golden Ocean.

- Etter vårt syn står vi foran et oppsving i tørrbulk-ratene, skriver DnB Nor i en fersk analyse torsdag.

DnB Nor innleder med dette sin dekning av tørrbulk-rederiet Golden Ocean. Analytikerne åpner med å anbefale kjøp av selskapets aksje, og setter kursmålet til 5,70 kroner per aksje.

Torsdag omsettes aksjen til 4,2 kroner på Oslo Børs, etter en oppgang på 1,1 prosent (klokken 11.50).

Dermed innebærer DnB Nors kursmål en oppgang på 35,7 prosent fra dagens nivå.

Følg Golden Ocean-aksjen på E24 Børs

Bakgrunnen for at analytikerne ser for seg et oppsving i tørrbulkratene, er først og fremst at det nå er lønnsomt for rederne å redusere fart for å spare bunkerskostnader.

Disse ligger på mellom 650 og 700 dollar per tonn.

- Dette vil redusere tilbudet og igjen skyve opp ratene, heter det i analysen.

Sikret høy snittrate

I år har Golden Ocean en dekningsrate på 73 prosent. De to påfølgende årene ligger dekningsraten på henholdsvis 69 og 61 prosent, ifølge DnB Nors analyse.

Tørrbulkrederiet har sikret seg en høy snittrate for capesize-flåten på 40.000 dollar per dag i snitt til neste år. Det er høyt over markedsprisene, og godt over DnB Nors estimat på 23.000 per dag.

Den underliggende verdien anslås til 8,1 kroner per aksje. Dermed tilsvarer kursmålet på 5,7 kroner en rabatt på 30 prosent i forhold til estimert netto underliggende verdi.

Tror på Jinhui-løft

Også tørrlastrederiet Jinhui har DnB Nor tro på. Rederiet har en betydelig lavere kontraktsdekning enn Golden Ocean, og ligger på 29 prosent i 2012. 2013 foreligger det ikke tall for.

Til tross for lav transparens, mener analytikerne at en rabatt i aksjen på 80 prosent i forhold til netto underliggende verdier er for mye.

Derfor anbefales kjøp av aksjen, og kursmålet settes til 14 kroner.

Det innebærer et løft på nesten 20 prosent fra dagens nivå på 11,75 kroner.

 

http://bors.e24.no/e24/portal/e24no/instrument?ticker=GOGL.OSE
På forsiden nå